Piramit Haber

Bekir Bozdağ'dan karara flaş açıklama!

Manşet

Anayasa Mahkemesi'nin HSYK'nın yapısını değiştiren kanunun Adalet Bakanı'na verilen yetkileri düzenleyen hükmünü iptal etmesinin ardından Bakan Bekir Bozdağ'dan ilk yorum geldi. Bozdağ, zamanlamayı anlamlı bulduğunu kaydetti.

Karara uyulacağını belirten Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bozdağ "Anayasa Mahkemesinin bu dava konu gündeminde olmamasına rağmen gündeminde değişiklik yaparak öne aldığını görüyoruz.
Belli ki bugüne kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı ve mahkemeyi bu işi gündeme almaya zorlayan bir şey yoktu ama öyle anlaşılıyor ki sayın Başkanımıza ivedi olarak bu konuyu gündeme almasını gerekli kılan başka şeyler oldu." diye konuştu.
Bozdağ'ın mesajları şöyle:
-Yaptığımız düzenleme, Anayasa'ya uygundur. İptal kararı bu yöndeki kanaatimi değiştirmemiştir. Ancak elbetteki iptal kararına uyacağız
 
KARARLAR GERİYE YÜRÜMEZ
-Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez, Bugüne kadar yapılmış değişikliklerin geriye dönük ihyası mümkün değildir yapılmış uygulamalar geçerlidir.
-Anayasa Mahkemesi'nin yapısıyla ilgili bir çalışmamız yok. Bireysel başvuru hakkı olmayan insanların başvurusu kabul edip karara bağlaması kanuna açıkça aykırıdır. Biz Anayasa Mahkemesi yanlış yaptı deme hakkına sahibiz. Kararlarına elbette uyacağız ama yanlış yaptığı zaman da söyleyeceğiz. 

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN TWITTER HESABI

-İşin doğrusu ben Anayasa Mahkemesi'ni böyle tartışmaların tam ortasına oturtulmasını doğru bulmuyorum. Anayasa Mahkemesi'ni siyasal tartışmalar dışında kalırsa o kadar iyi olur. Ama son günlerde Anayasa Mahkemesi Türkiye'deki siyasal tartışmaların tam göbeğinde.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.