Piramit Haber

Bedellide kapsam genişlemiyor

Manşet

AK Parti'li Turan, ''Bedelli askerlikte yaş, bedel değişmeyecek'' dedi...

TBMM
AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan
, gazetecilere, bedelli askerlikte ikinci taksitini yatıramayan ve yasa çıktığında başvurmayanlara yeni bir hak tanıyan yasa teklifini ilgili bakanlıklarla hazırladıklarını belirterek, teklifin önceki gün TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu hatırlattı.
''Bu tekliften öte bir gündem söz konusu değil''
diyen Turan, genç bir milletvekili olarak bedelli askerliği lise yıllarından beri savunduğunu kaydetti.
Turan, ''Bu ülkede herkesin imkanları doğrultusunda bedelli yapması taraftarıyım. Yaş 27-28 değil, 25-20 olabilir. Kim askerlik çağına gelmişse seçeneklerinin olmasını savunurum, ne işi, ne evliliği, ne diğer düzeni bozulsun. Ben buna taraftarım. Fakat biz devlet yönetiyoruz. İktidar partisiyiz, rastgele önerge, rastgele teklif veremeyiz. Bu konuda kurumlardan alınan raporlara ve gerekçelere bakıldığında şu an teklifin genişlemeyeceği yönünde kanaat var''
diye konuştu.
Bedelli askerlikte yaş, bedel ve taksit sayısının değişmeyeceğini düşündüğünü kaydeden Turan, ''Teklifte neyse o olacak diye düşünüyorum. Ama tabii karar Meclis'indir. Biz yeni kanun çıkarmıyoruz, eski kanuna madde ekliyoruz. Yasa çıktığında aranan şartlar geçerli olacak'' dedi.

Turan, Genel Kurul'daki görüşmelerde teklifte değişilik olup olmayacağı sorusuna, ''Ben beklemiyorum'' karşılığını verdi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.