Piramit Haber

Bebeğini kurtarmak isterken ölmüş

Manşet

Almanya'nın Backnang kentinde çıkan yangında 5 yeğenini kaybeden amca Seyfettin Soykan, anne Nazlı Özcan'ın 6 aylık bebeği Murat'ı kurtarmak isterken öldüğünü belirtti..



BACKNANG

Amca Seyfettin Soykan AA muhabirine yaptığı açıklamada, morga gittiklerinde anne Nazlı Özcan'ın, bebeği Murat'a sarılı halde olduğunu gördüklerini söyledi.

Trajedi sonrası bitkin ve yorgun olduklarını ifade eden Seyfettin Soykan, "Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Nereye baksak her tarafta acı var. Hastanedeki çocuğa nasıl yardımcı olacağız bilmiyoruz" dedi.

Seyfettin Soykan, yangını gören alt kattaki eğlence merkezinin sahibi Yunanlı'nın kapıyı kırdığını ve annenin o esnada dışarı çıktığını, ancak daha sonra yavrularını kurtarmak için tekrar içeriye girdiğinde dumandan boğularak öldüğünü öğrendiklerini kaydetti.

Gözyaşları içerisinde olayı anlatan Seyfettin Soykan, binanın çok eski olduğunu belirterek, "Elektrik tesisatında eski kablolar var, yenilenmemiş hiç. Binada sadece rötuş yapıldı. Çok zor durumdaki insanlar bu binada kalıyor. Sekiz çocukla ev bulması zor" diye konuştu.

Amca Soykan, yangından kurtulan tek çocuk olan İbrahim Soykan'ın hastanede olduğunu ifade ederek, "Kızım, İbrahim ile cep telefonuyla görüşmüş. İbrahim kızıma 'Ben uyandım her yerden ateş çıkıyordu. Mutfakta musluğu açtım su dolsun ateş gelmesin diye' dediğini aktardı.

Öte yandan polis, evdeki incelemelerine başladı. Özel ekipmanla yanan binayı inceleyen polisler, evin içerisinde detaylı araştırma yapıyor.

Çevredeki Almanlar ve Freie Walldorf İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci de yanan evin yanına gelerek çiçek bıraktı.

''Bugün otopsi yapılacak''

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Gürsel Dönmez, YTB'de düzenlenen STK Kapasite Geliştirme Eğitim Programı'nın ardından yaptığı açıklamada, devletin resmi temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının Almanya'daki yangın faciası için yoğun biçimde çalıştığını söyledi.

Tesadüfen daire başkanı ve birkaç uzmanlarının Almanya'da bulunduğunu dile getiren Dönmez, ''Onlar hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettiler. Büyükelçimiz de hemen olay yerine intikal etti. Bölgedeki başkonsolosumuz olay yerindeydi. İlk elde yapılması gereken incelemeyi son raddesine kadar yaptık ve yapıyoruz'' dedi.

''Önyargı için elde yeterince acı hatıra var''

YTB uzmanlarından sürekli olarak bilgi aldıklarını belirten Dönmez, şunları kaydetti:

''Sabah edindiğimiz bilgiye göre bugün otopsi yapılacak. Bu işlemler tamamlandıktan sonra cenazelerin yetişmesi ihtimali olursa Türkiye'ye getirmek üzere çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Tabii öncelikle Alman makamlarının işlerini bitirmesi gerekiyor. 

Almanya'daki sivil toplum kuruluşları ve devletimizin birimleri olaya soğukkanlılıkla yaklaşıyorlar. Bir önyargı oluşturmak için elde yeterince acı hatıra var. Biz sayın Bekir Bozdağ'ın ilk anda ifade ettiği şekilde Alman makamlarının şüpheye mahal bırakmayacak şekilde olayı açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz. Hızlı bir açıklama ve duygusal bir tepki vermekten kaçınmak durumundayız.'' 

''Bozdağ bölgeye gidebilir''

YTB'nin olayın daha çok sosyal boyutuyla ilgilendiğini vurgulayan Dönmez, ''Arkadaşlarımız bölgedeler. Aileler arzu ederse cenazelerin Türkiye'ye getirilip defnedilmesi söz konusu. Eğer ihtiyaç olursa Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ'ın da bölgeye gitmesi söz konusu. İlk elde, ortaya çıkan acıyı en hızlı şekilde dindirmeye çalışacağız. YTB yurt dışındaki vatandaşlarımız için var. Ne ihtiyaçları varsa elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.