Piramit Haber

Baskın gibi tahliye...

Manşet

10 yıldır faaliyet gösteren Yeşil Balon Okul Öncesi Eğitim Merkezi, silahlı orman muhafaza memurlarının müdahalesiyle tahliye edildi.

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak Antalya’da 10 yıldır faaliyet gösteren Yeşil Balon Okul Öncesi Eğitim Merkezi, Orman Bölge Müdürlüğü personelinin yararlanacağı yemekhane ve misafirhane yapılması kararı nedeniyle tahliye edildi. Tahliye, silahlı orman muhafaza memurlarının müdahalesiyle gerçekleşti.
KAPININ ÖNÜNDE BEKLEDİLER
Sabah erken saatlerde eğitim merkezinin önüne gelen kurum yetkilileri merkez sahibi Pedagog Nalan Yaycıoğlu ve velilerden yuvayı boşaltmalarını talep etti. Tahliye talebinde bulunan kurum avukatından tahliye kararını isteyen veliler, bu talepleri gerçekleştirilmeyince görevlileri merkezin içine sokmak istemedi.

ZORLA GİRDİLER
Bu sırada devreye giren orman muhafızları onlarca çocuğun oyun oynadığı bahçeye zorla girmeye çalıştı. Veliler ve görevliler arasında yaşanan arbede sonrası demir bahçe kapısı zorla açılarak tahliye görevlileri merkezin içine girdi. Bu sırada korkuyla kaçışmaya başlayan çocuklar öğretmenlerinin yardımıyla sınıflarına sokuldu.

ÖĞRETMENLER DE AĞLADI
Tahliyeyi durdurmaya çalışan eğitmenler, “Çocuklar korkuyor. Öğle yemeklerini yesinler, onları gönderelim tahliyeyi sonra yapın” önerisini sunarken, öneriyi dikkate almayan görevliler korkuyla sınıflarına kaçan çocukları bahçeye çıkardı. Öğrencilere ait eğitim malzemeleri ise öğretmenleri tarafından oyun bahçesine taşındı. Bu sırada bazı veli ve öğretmenlerin gözyaşlarına hakim olamaması dikkat çekti.

ÇOK GÜRÜLTÜ GELİYOR
Kurum görevlileri Gökçöl’ün Orman Genel Müdürlüğü ile telekonferans yaptığını belirterek velileri içeri almak istemedi. Bu sırada yaşana tartışma üzerine makamın önüne çıkan Bölge Müdür Yardımcısı Ekrem Aydemir, velilere, “Çok gürültü geliyor. Genel müdürümüzle görüşüyoruz” diyerek velilerin dışarı çıkarılmasını istedi.

GAZETECİLERE SALDIRDI
Veliler bu talebi geri çevirirken, hızını alamayan Müdür Yardımcısı Aydemir, yaşananları takip eden gazetecilerin fotoğraf ve görüntü almasını engellemeye çalıştı. Bazı muhabirlerin kamera ve fotoğraf makinesini eliyle kapatan Aydemir, “Bu adamlar şov yapıyor siz de çekiyorsunuz. Buna izin vermem” diyerek gazetecilerin üzerine yürüdü ve kurum dışına çıkarmaya çalıştı.

YAPILAN UTANÇ VERİCİ
Görüşme sonrası açıklama yapan ve yaşananların tam bir zulüm olduğunu dile getiren öğrenci velisi Fulya Baykal, “Bölge müdürü basını görünce bizimle görüştü. Ama bir sonuç çıkmadı. Madem bu baskın yapılacaktı bari çocuklarımızın gözü önünde gerçekleşmeseydi. Silahlı adamlar oyun oynayan çocukların bahçesine dalıyor ve onları dışarı atıyor. Böyle bir şey olamaz” dedi.

ÖRGÜT EVİ Mİ BASIYORLAR?
Bir başka öğrenci velisi Feray Yağcı, “Yazıklar olsun. Başbakanımız eğitimin önemini anlatırken devletin kurumu ve memurları sanki yasadışı örgütün evini basar gibi müdahalede bulunuyor. Görevliler sürekli tehditler savuruyor. Bu çocukların bozulan psikolojisinin hesabını kim verecek? Ama biz yargı yoluyla hesap soracağız” diye konuştu.

SİLAHLI ADAMLARIN YUVADA NE İŞİ VAR?
 
Resmi tahliye kararının kendilerine tebliğ edilmediğini savunan Merkez sahibi Pedagog Nalan Yaycıoğlu, “Her şeyi bir tarafa bırakın bu çocukların içinde bulunduğu kötü durumun hesabını kimse veremez. Silahlı adamların eğitim kurumu içinde ne işi var? Madem böyle bir karar aldılar bu çocuklar gidince gelip işlemlerini yapsalardı. Bunu düşünmek bu kadar zor muydu?” dedi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.