Piramit Haber

Başkent Karıştı

Manşet

Başkentte yapımı planlanan Mamak Cami ve Cemevinin temel atma töreni öncesinde gösteri düzenleyerek yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti.

Alanın etrafında eğitimli köpekler yardımıyla arama yapan güvenlik güçleri, bölgeye çıkan tüm yolları trafiğe kapattı.

Başkentte yapılması planlanan Mamak Cami ve Cemevinin temel atma töreni öncesinde yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti. Mamak' ta yapılan tören öncesi bir grup Tuzluçayır Meydanı'nda barikat kurdu. Polisin uyarılarına rağmen barikatı kaldırmayan gruba TOMA'lardan tazyikli su sıkıldı.

Ara sokaklara dağılan eylemciler polise taş ile karşılık verince çevik kuvvet ekipleri bukez gruba gaz bombası attı. Müdahale sırasında bazı eylemciler polise havai fişek attı.

Polis eylemcilerden bazılarını gözaltına aldı. Yaşanan gerginlik ara sokaklarda devam ediyor. 

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılması beklenen Mamak Cami ve Cemevinin temel atma töreni öncesi polis, inşaat alanının çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

'Cami-cemevi'nin temeli törenle atıldı

 'Cami-Cemevi Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Ankara'nın Mamak ilçesinde hayata geçirilecek olan proje, Hacı Bektaş Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı ile Cem Vakfı tarafından yürütülecek. Projenin finansmanını ise Alevi ve Sünni iş adamları üstlenecek.

Projenin bir yıl içinde bitirilmesi, merkezin seneye Muharrem ayında açılması planlanıyor. Temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, CHP Milletvekili Sinan Aygün, bazı AK Parti milletvekilleri katıldı.

3 bin 264 metrekare alan üzerine inşa edilecek kampüsün içinde cami ve cemevi yan yana olacak. Kampüs içinde dede odası, imam odası, zakir odası, 350 kişilik konferans salonu, 350 kişilik aşevi, cenaze hizmetleri için gasilhane ve morg, kurban tığlama alanı, fakir aile çocukları için okuma salonu, misafir kabul salonları, çay ve sohbet salonları yer alacak. 


Ajanslar
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.