Piramit Haber

Başbakan Erdoğan'dan Tonyukuk Yazıtları'na ziyaret

Manşet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulan Batur'da bulunan Türk tarihinin en eski yazıtları arasındaki Tonyukuk Yazıtları'nı ziyaret etti.

ULAN BATUR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbegdorj ile kahvaltıda bir araya geldi. 

Erdoğan, yaklaşık 1 saat süren kahvaltının ardından şehir merkezine 60 kilometre mesafedeki Tonyukuk Yazıtları'nın bulunduğu alana geçti. TİKA tarafından korumaya alınan alanda incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan, alanda bekleyen gurbetçi ve gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdoğan, burada yetkililerden yazıtların tarihi hakkında bilgi aldı. 

Bilge Tonyukuk adıyla da bilinen ilk Türk yazar, tarihçi ve devlet adamı olan Tonyukuk, İltiriş Kağan, Kapgan Kağan, İnel Kağan ve Bilge Kağan'a başvezirlik yapmış ve savaşlarda başkomutan olarak görev yapmıştı. 

Tonyukuk, adına MS 720-725 yıllarında kitabe diktirmişti. 

Kültür Merkezini hizmete açtı

Başbakan Erdoğan, daha sonra TİKA ve Dosteli Derneğinin katkılarıyla yapılan Konya Kültür Merkezi ve Camisi'nin açılışını yaptı. 

Başbakan Erdoğan, Ulan Batur'da çoğunluğunu Kazak Müslümanların oluşturduğu mahallede yapılan caminin açılış kurdelesini eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek'le birlikte kesti. 

Erdoğan, açılış töreninde yaptığı kısa konuşmada, ''Size Türkiye'den selam getirdim'' diyerek, kültür merkezi ve caminin hayırlı olması dileğinde bulundu. 

Başbakan Erdoğan daha sonra Cuma namazını burada kıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.