Piramit Haber

Başbakan Erdoğan'dan Taksim Gezi Parkı açıklaması

Manşet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Otogar-Başakşehir Metro hattının açılışı sırasında yaptıkları çevrecilik çalışmaları üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi'ne "Asıl Çevreci AK Parti'dir" diye seslendi.

 Başbakan Erdoğan, "Biz, 'Ben istiyorum. Öyleyse mutlaka olacak' anlayışında asla değiliz. Ama hiç kimse de 'Ben istemiyorum. Öyleyse bu olmayacak. Bu yapılmayacak' anlayışı içinde olamaz." diye konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, asrın projesi olarak nitelendirdikleri ve boğazın 62 metre derinliğinde yapımı devam eden Marmaray'ı da 29 Ekim 2013 tarihinde Cumhuriyetimizin 90'ıncı kuruluş yıldönümünde hizmete açacaklarını söyledi.

Erdoğan, "Bitmedi, ardından Haliç-Metro geçiş köprüsünü tamamlıyoruz. Böylece artık Yenikapı'ya kadar metro ile gelme imkanını yakalıyoruz. Yenikapı transfer merkezini de tamamlıyoruz, İstanbul'daki tüm raylı sistemleri birbirine bağlıyoruz. Ve inşallah onun hemen yanıbaşında da dev bir meydana kavuşuyoruz. Şu anda orada çalışmalar başladı. Yenikapı'da dev bir meydan ve bu meydanda aynı anda 750 bin kişi toplanabilecek. Burası İstanbul. Kazlıçeşme'yi gördünüz geçenlerde. Bir milyon 200 bin kişiyi aldı. Hep beraber orada toplandık. Niçin toplandık. Halkın iradesine saygı ve demokrasi için toplandık. Ve kırarak dökerek değil, barış içinde, sevgi ile saygı ile bir araya geldik." diye konuştu.

Erdoğan, Anadolu yakasında Kadıköy-Kartal metro hattının ardından Otogar-Başakşehir hattı ile İstanbul'da metro hattını 120 kilometreye çıkardıklarını belirten Başbakan Erdoğan, 4,5 kilometrelik Kartal-Kaynarca hattı çalışmalarının ise hala devam ettiğini söyledi. Erdoğan, proje aşamasında olan çalışmaların da tamamlanmasının ardından İstanbul'da metro uzunluğunun 708 kilometreye ulaşacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, yol bakım, kaza, akaryakıt masrafları dikkate alındığında metro hizmetinin ekonomiye katkısının sadece 2013 yılında 200 milyon dolar olacağını söyledi.

Bu sayede daha az araç kullanılacağını ve karbondioksit emisyonunda yıllık 86 bin 350 ton azalma olacağını belirten Erdoğan "Çevreciler, gelin bakalım bunu görün. Gerçek çevreci AK Parti iktidarıdır. Ey CHP sen kim, çevrecilik kim. Öyle Taksim Meydanı'na çıkıp orada nara atmakla çevrecilik olmuyor." diye konuştu.

ERDOĞAN: BEN İSTİYORUM, ÖYLEYSE MUTLAK OLACAK' DİYE DİRETMİYORUZ
Erdoğan, "Ne Türkiye'nin ne de İstanbul'un hissiyatını sadece belli kesimler, sadece belli gruplar, belli kitleler tayin etmez, edemez. Biz, 'Ben istiyorum. Öyleyse mutlaka olacak' anlayışında asla değiliz. Ama hiç kimse de 'Ben istemiyorum. Öyleyse bu olmayacak. Bu yapılmayacak' anlayışı içinde olamaz. Çoğunluğun azınlığa zulmetmesine, hükmetmesine 10,5 yıl boyunca çok büyük dikkatle karşı olduk, karşı çıktık. Ancak, azınlığın da ardına aldığı medya gücü, illegal örgüt gücü ile, uluslararası kirli odaklarla çoğunluğa hükmetmesine zulmetmesine, dayatmalarda bulunmasına asla müsade etmeyiz. Asla göz yummayız." ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerine değinerek "Eğer insani değerlere saygıları varsa insanca, demokratik yollardan, hukuk içerisinde hak ararlar." dedi. 

Açılıştan notlar

Bağcılar Meydanı'ndaki Otogar-Bağcılar-Mahmutbey-Olimpiyatköy-Başakşehir Metro Hattı açılışında, "Hepimiz Erdoğan'ız", "Sandık demokrasinin namusudur", "Dindar bir başbakanın arkasında dindar bir gençliğiz", "Oyuncular farklı, senaristler aynı. Oyuna gelme Mısır", "Sen sıkıntı etme gardaş, her oyunu bozar dadaş" şeklinde pankartlar asıldığı görüldü.

Alandaki çocuklara, oyuncak bebek ve satranç seti dağıtıldı.
Konuşmaların yapıldığı platformun arkasında, "2004 yılında İstanbul'da Raylı Sistemler", "2013 yılında İstanbul'da Raylı Sistemler" ve "2019 yılında İstanbul'da Raylı Sistemler"i gösteren multivizyonlar yer alırken, açılış töreni öncesi katılımcılara, İstanbul'daki raylı sistemlerin tarihsel gelişimine ilişkin multivizyon gösterisi sunuldu.
Meydanı dolduranlar, AK Parti ve Türk bayrakları taşırken, bazı vatandaşlar da töreni camiden ve meydana bakan evlerinden izledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan alana geldiğinde ve platforma çıkarken, alandakiler "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları attı. Erdoğan konuşmasını yaptığı sırada, elinde Türk bayrağı ile platforma çıkan çocuğu öptü.
Açılışa, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.
Bugün Haber

 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.