Piramit Haber

Başbakan Erdoğan konuşuyor

Manşet

Başbakan Erdoğan konuşuyor..

 Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
BAŞBAĞLAR'IN YILDÖNÜMÜ
20 yıl önce 5 Temmuz 1993 tarihinde Başbağlar Köyü'nde vatandaşlarımızın camiden çıkarılıp kurşuna dizilmesi neticesinde 33 vatandaşımız ölmüştü. Başbağlar, zamanlaması, caniliği ve acımasızlığı ile kalbimizde açılmış, hiç kapanmayacak bir yaradır. Başbağlar katliamını hatırlatmak istemeyenler, başka olayları her zaman hatırlatmaya çalışıyorlar. Canilerin gerçek yüzünü gösteren bu olayı, terörün gerçek yüzü olarak hatırlamaya devam edeceğiz.

MISIR'DAKİ DARBE
Özellikle bir güncel meseleden hareketle bir gerçeği ortaya koymak istiyorum. Türkiye içinde bulunduğu coğrafyada, en eski devlet geleneğine sahiptir. Birçok devlet kuruluşunun hatta binli yıllara gider. Kara kuvvetleri falan. Bölgenin genel parametreleriyle Türkiye’yi analiz etmek mümkün değildir. Türkiye farklı bir yerde, farklı bir konumdadır. Mısır da eski bir devlet geleneğine sahiptir. Türkiye ve Mısır’ın ortak tarihleri de çok eskiye dayanır. Haçlı seferleri, Memluk devleti, Osmanlı devleti, hatta hıdivlik dönemi ortak tarihi teşkil eder. Bugüne kadar fiziki mesafe aramızda ayrılık nedeni olmamıştır. İstanbul neyse Kahire odur. Tarih boyunca olduğu gibi Mısır’ın şehirleri, isimleri, gelenekleri ailenin fertleri kadar birbirine yakındır. Türkiye ve Mısır birbirine bu kadar benzerken, birbirlerinin tarihlerine uzak kalmaları kabul edilemez.

"TÜRKİYE TARİHİNİ REFERANS ALSINLAR"

Mısır halkı ve idarecileri Türkiye’nin yakın tarihini mutlaka okumalı. Yakın tarihteki tecrübesini mutlaka dikkate almalı. Halkının çoğu müslüman olan, demokrasiyle yönetilen Türkiye, Mısır ve bölge ülkeleri için referanstır.
Demokrasi yolunda ağır kayıplar yaşadık. Türkiye’nin yaşadığı tecrübe ortadayken başka ülkelerin de bunu yaşamasını istemeyiz. Her askeri darbe Türkiye’ye onlarca yıl kaybettirmiştir. Türkiye ekonomisini felç etmiştir her askeri darbe.
Haber Türk

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.