Piramit Haber

Barış için güvercin uçurdular

Manşet

6. Bölge Teşkilat Toplantısı'na katılmak üzere Şırnak'a gelen AK Parti milletvekilleri, Dicle Nehri kıyısında barış için güvercin uçurdu.

ŞIRNAK

Eşleriyle Şırnak'a gelen AK Parti milletvekillerinin yer aldığı heyet, Cizre'de coşkulu şekilde karşılandı.

Dicle Nehri kıyısındaki Cizre Kalesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Şırnak halkını Türkiye olarak kabul ettiğini söyledi.

Milletvekilleri, Dicle Nehri kıyısında barış için güvercin uçurdu. Daha sonra esnafı ziyaret eden milletvekilleri, ev ziyaretlerinde kanaat önderleriyle bir araya geldi. Görüşmede, ilçenin kanaat önderlerinden Nurettin Şık, Kürtler için şu ana kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir başbakanın gelmediğini belirterek, Erdoğan'ın arkasında olduklarını dile getirdi.

Eşref Elçi ise "Batının o kadar güzellikleri varken, biz deli miyiz ki parçalanalım, o güzelliklerden istifade etmeyelim? Cennet gibi ülkeyi bırakıp bu dağı taşı ne yapalım? Bölünme diye bir şey yok" şeklinde konuştu.

Ziyarette 70 yaşındaki Mehmet Cengiz'in, "Bundan sonra kadın milletvekilleri gelsin. Erkek milletvekilleri geldiğinde hiçbir işi halletmiyorlar" sözleri üzerine gülüşmeler yaşandı.

Daha sonra Silopi ilçesine gelen heyet, ilçe girişinde partililerce davul-zurna eşliğinde karşılandı.

Heyet, daha sonra, Iğdır'da 8 Nisan'da meydana gelen trafik kazasında şehit olan piyade onbaşı Halil Şaki'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Milletvekilleri, ilçe esnafını da ziyaret etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.