Piramit Haber

Bankalar Birliği'nden komisyon açıklaması

Manşet

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, ''Bankacılık kesimi ücret ve komisyon geliri elde etmeye devam ediyor, devam edecektir'' dedi.

ANKARA
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle kahvaltıda biraraya gelen Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bankaların karlılığını sağlayan iki gelirin faiz ile ücret ve komisyon geliri olduğunu belirten Aydın, bunun sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde böyle olduğunu vurguladı.

''Yaptığımız yatırımlar karşılığında verdiğimiz hizmetlerden ücret almak bizim en tabii ve doğal hakkımız'' diyen Aydın, müşterinin hangi hizmeti, hangi fiyattan ve kimden aldığını bilmek koşuluyla bunun önünün açık olması gerektiğini savundu.

TBB Başkanı Aydın, bankacılık kesiminin ücret ve komisyon geliri elde etmeye devam ettiğini, devam da edeceğini bildirdi.

Mevduatın vadesi


Türkiye'de mevduatın vadesinin kısa olduğunu, enflasyonist bir ortamda, belirsizliklerin yaşandığı bir ülkede yaşayan mevduat sahibinin de mevduatını uzun süre bağlamak istemediğini ifade eden Aydın, ''Geliyor 30 gün bağlıyor, 45 gün, 60 gün bağlamıyor. Bu bir psikolojik sorun, önce bu psikolojik sorunun aşılması gerekiyor. Bu arada bizde 30 gün, 60 gün olan vade Avrupa'da da 600 gün falan değil'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.