Piramit Haber

Balonlara ''su'' özgürlüğü

Manşet

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), sıcak hava balonlarının su üstünde uçuş yapmasına imkan veren düzenlemeyi hayata geçirdi.

ANKARA

SHGM'den yapılan yazılı açıklamada, Kapadokya Bölgesi'nde yaygın olarak yapılan balon uçuşlarının su üzerinde de gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda turizme katkı sağlanması amacıyla Balonla Hava Taşıma İşletmeleri Talimatı'nda revizyon yapıldığı belirtildi. 

Yeni düzenlemenin 10 Ekim 2012 tarihinde onaylandığı ifade edilen açıklamada, sıcak hava balonlarının deniz ve kapalı sular üzerinde yapacağı uçuşlar ile gece yapılacak uçuşlara belirli şartlara bağlı olarak izin verilebileceği kaydedildi.

Açıklamada, özellikle balon filosundaki artışa paralel olarak ülke kaynaklarından turizme daha fazla katkı sağlanması amacıyla hayata geçirilen yeni düzenleme çerçevesinde, Kapadokya bölgesine alternatif uçuş bölgelerinin oluşturulması, Türkiye'nin turizm potansiyeli taşıyan bölgelerinde ve göller esmer porno üzerinde balon ile hava taşımacılığı yapılmasının amaçlandığı bildirildi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.