Piramit Haber

Balıkesir Valiliği'nden "T.C." talimatı

Manşet

Balıkesir Valisi Turhan, valilik tabelasında "T.C." ibaresinin yer almamasına ilişkin, "Talimat verdim, tabela en kısa zamanda değişecek" dedi.

BALIKESİR

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan,'ı ziyaret etti. 

Turhan, birkaç gündür gazetelerde yer alan "Balıkesir Valiliği tabelasındaki 'T.C.' ibaresinin kaldırılmasına" ilişkin haberler üzerine, şunları kaydetti:
"Balıkesir Valiliği binasında 1 yıl önce büyük bir restorasyon çalışması yapıldı. Benim dönemimden önce yapılan bir çalışma. Çalışma sırasında tabelalar değiştirilmiş. Yalnız bunda bir art niyet aranmamalı. Kasıtlı olarak yapıldığına inanmıyorum. Şu an gündemde 'T.C.' ibaresiyle ilgili haberler yapıldığı için dikkat çektiğini düşünüyorum. Böyle bir haberin yapılmasını doğru buluyorum, bizi uyarmış oldunuz. Talimat verdim, tabela en kısa zamanda değişecek. Tabii hemen yarın değişmeyecek. İstanbul'dan, paslanmaz harfler sipariş ettik. Onlar geldiğinde yerleştirilecek. Ayrıca gündemde daha önemli konular var. Böyle şeylere fazla takılıp kalınmamalı diye düşünüyorum."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.