Piramit Haber

Bakan hayır dedi...Boğaziçi ve ODTÜ'lüye ret!

Manşet

'Mali disiplini bozar' gerekçesiyle...

 MKE’nin, iyi eğitimli üniversite mezunlarını yeni haklarla kuruma alma girişimi, ‘Mali disiplini bozar’ denilerek reddedildi.
MKE Genel Müdürlüğüne atanan ilk denizci olan emekli Tümamiral İzzet Artunç’un, ODTÜ ve Boğaziçi gibi prestijli üniversite mezunlarına yeni mali ve sosyal haklar tanıyarak kuruma alma girişimi, iki bakandan geri döndü.

Geçen yıl Genel Müdürlük görevine atanan Artunç, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden mezun olanların da, MKE’yi tercih etmeleri için bir tasarı taslağı hazırlattı, Taslakta MKE çalışanları ile kuruma alınacak eğitimli üniversite mezunlarının, mali ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapılması öngörüldü. Milli Savunma Bakanlığı da, bu taslak için Maliye ile Çalışma Bakanlıklarından görüş istedi.

Ancak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma Bakanı Faruk Çelik, yapılması istenen düzenlemelerin ‘’Kamu mali disiplini ile çalışma barışını bozacağı, diğer KİT'lerden de benzer talepler geleceği ve dengesizliklere neden olacağı’’ gerekçesiyle olumsuz görüş bildirdi.

MKE de nitelikli personel ihtiyacının karşılanması ve bu personelin kurumda kalıcılığının sağlanması için ‘’Kamu düzeni ve disiplini içinde’’ çözüm bulunması amacıyla yeni çalışma başlattı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.