Piramit Haber

Bağış 6 fotoğrafı beğendi

Manşet

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen ''Yılın Fotoğrafları'' oylamasına katıldı.



İSTANBUL

Bakan Bağış, Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından Taksim The Point Otel'de düzenlenen ''Hot Topics in Business'' temalı konferansın ardından AA fotomuhabirlerinin objektiflerine yansıyan ve 36 kareden oluşan ''Yılın Fotoğrafları'' galerisini inceledi.

Bakan Bağış, İstanbul sevdalısı olduğu için en çok ''Burn Kiteboard World Tour 2012'' adlı fotoğrafı beğendiğini, bu fotoğrafın çok güzel çekilmiş ve iyi yakalanmış bir kare olduğunu ifade etti. 

''Van'da gün batımı güzellikleri'' fotoğrafının, fotoğraf açısından çok etkileyici olduğunu dile getiren Bağış, bu fotoğrafın baba-evlat ilişkisi ile çocuğa verilen güveni anlatması bakımından da önemli olduğunu kaydetti.

''Bangladeş'e sığınan Rohingya Müslümanları'' adlı fotoğrafta dua eden Bangladeşli çocukların gözlerindeki umut arayışının kendisini çok etkilediğini anlatan Bağış, ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'' fotoğrafında Türk Bayrağı önünde duran gençlerin gölgesinin hoş bir tabloyu ortaya koyduğunu söyledi.

Bakan Bağış, ''Ara Güler-Recep Tayyip Erdoğan'' fotoğrafını ise Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın hem sanata hem sanatçıya hem de farklı bir inanç grubu mensubuna saygı göstermesi adına, ayrıca Avrupa Birliği sürecinin gerçekten yaşandığını gösteren bir fotoğraf olduğu için beğendiğini dile getirdi.

İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı uygulamalarının dünyaya duyurulması için ''İsrail askerleri yürüyüş yapan Filistinlilere müdahale etti'' başlıklı fotoğraf gibi fotoğraflara da ihtiyaç olduğunu belirten Bağış, ''Çünkü orada yaşanan acıyı ve dramı çoğu kişi bilmiyor. Duyduklarından da çok fazla etkilenmiyor. Amerikalılar'ın bir lafı vardır; 'Bir fotoğraf bin kelimeye bedeldir'. Gerçekten o fotoğraf çok şey anlatıyor'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.