Piramit Haber

Babasının kanser olması Oxford'a taşıdı

Manşet

Düzce'de küçük yaşta babasının yakalandığı kanserden etkilenerek ''Genetik Mühendisi'' olmaya karar veren Ferah Gülaçtı, Düzce Valiliği'nin burs girişimleri sayesinde Oxford Üniversitesi'nde doktora yapacak..


DÜZCE

Küçük yaşta babasının kanser rahatsızlığından etkilenen ve Düzce Arsal Anadolu Lisesi'nden mezun olan Gülaçtı, kanser hastalarına yardımcı olmak amacıyla özel bir üniversitede ''Genetik Mühendisliği'' okudu. 

Oxford Üniversitesi'nden doktora yapmaya hak kazanan Gülaçtı, burs başvuruları için 2 yıl uğraşmasına rağmen hiçbir sonuç alamadı. 

Düzce Valiliği'nin girişimleri sayesinde burs almaya hak kazanan Gülaçtı, ''Gen tedavisi, doku mühendisliği ve kök hücre çalışmaları'' adlı doktorasını tamamlayarak ülkeye en iyi şekilde hizmet etmek istiyor. 

''Babamın kanser olması beni çok etkiledi''

Annesi Nilgün Gülaçtı ile Düzce Valisi Adnan Yılmaz'ı ziyaret eden Ferah Gülaçtı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, küçük yaşta babasının kansere yakalandığını öğrendiğini anlattı. 

Bu durumun kendisini çok etkilediğini belirten Gülaçtı, ''Biliyorsunuz kız çocukları babalarına çok düşkündür. Benim ilk aşkım babamdı. O dönemde birkaç kişiyi de kaybetmiştik. Allah'tan babamın durumu çok kötü olmadı. Ameliyatla düzeldi ama beynime yerleşmişti. Hedefim o yüzden bu tarz hastaları tedavi etmekti'' dedi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.