Piramit Haber

Aziz Yıldırım'da "gizli belge" bulunmadı

Manşet

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın, "gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan yargılandığı davadan beraat etmesinin gerekçesini açıkladı.

Ankara - Mehmet Tosun

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan beraat etmesinin gerekçeli kararını açıkladı.

Bilirkişi raporunda, Erkal ve Yoldaş'ın bilgisayarlarında ele geçirilen, "İnsansız Hava Aracı (İHA)", "Orta menzilli tanksavar ihtiyacı", "Hafif silah atış yeri tespit sistemleri", "Helikopter ihtiyacı" ve "Silah taşıyıcı sistemleri" başlıklı belgelerin, "gizli" olduğunun tespit edildiği kaydedilen kararda, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müşavirliğince, mahkemeye gönderilen "resmi görüş"te de söz konusu belgelerin, şahısların ev ve iş yerlerinde bulunmaması gerektiğinin vurgulandığı ifade edildi.

Dosya incelendiğinde, sanıklar Erkan ve Yoldaş'ın "gizli kalması gereken bilgileri temin ettiğinin" anlaşıldığı ifade edilen kararda, "Yıldırım'ın, Yoldaş ve Erkal ile niteliği itibarıyla şüpheli iletişim tespit kayıtları bulunmaktadır. Ancak, sanıkta (Yıldırım) yasaklanan nitelikte bir belge ele geçirilememiştir. Telefon görüşmelerinin ise dava konusu bir belgeyle ilişkili olduğu belirlenememiştir" ifadesi kullanıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.