Piramit Haber

'Atme Çadır Kenti'nde yaşam mücadelesi

Manşet

Suriye'deki olaylar nedeniyle evlerini terk ederek İdlib'e bağlı Atme kasabası yakınında, Türk Kızılayı tarafından yapılan yardımla kurulan kampta, binlerce Suriyeli hayata tutunmaya çalışıyor..



İDLİB - Hatice ez-Zugeymi

Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle evlerini terk ederek güvenli bölge olduğu için İdlib kentine bağlı Atme kasabası yakınında Türkiye sınırında, Türk Kızılayı tarafından yapılan yardımla kurulan kampta, binlerce Suriyeli hayata tutunmaya çalışıyor.

Suriye'de yaşanan şiddet olayları nedeniyle, Türkiye sınırına kaçan sığınmacılar, savaşın ve olumsuz hava şartlarının meydana getirdiği zor şartlara rağmen hayata tutunmaya çalışıyor. Çadır kentte kalan onlarca aile ise savaşın tüm yıkıcılığına rağmen kendi evlerine dönmenin yollarını arıyor.

Çadırlarda yaşayan Suriyelilerden biri olan Menar Ümmü Ziyanur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadırlarda su sıkıntısı yaşadıklarını, suyun bulunduğu yer ile yaşadıkları çadırın, arasının uzak olması nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterli suya ulaşamadıklarını ifade etti.

Çadır kentte özellikle yağmur nedeniyle yerlerin çamur olmasının hayatı olumsuz etkilediği gözlenirken, temizlik ve hijyen noktasında büyük sıkıntılar yaşanıyor.

Zeytin ağaçlarını yakmak zorunda kalıyoruz

Çadır kent sakinlerinden Rami Ebu Abdullah ise yaptığı açıklamada, ''17 bin kişinin yaşadığı çadırlarda soğuktan donmamak için ateş yakmak zorundayız, ateşi yakmak için de ormandan ağaç getiriyoruz. Hatta maalesef zeytin ağaçlarını yakmak zorunda kalıyoruz'' dedi.

Rami, ormanların tamamen tahrip olduğunu, zeytin ağaçlarının yakılmasına ise sahiplerinin ses çıkarmadığını çünkü insanların hayatta kalma mücadelesi verdiklerini ifade etti.

Çadır kentte en büyük sıkıntılardan biri de temel yiyecek ve ekmeğin tam olarak temin edilememesi. Türk yardım kuruluşlarının gönderdiği yardım malzemeleriyle hayatta kalmaya çalışan çadır sakinleri, bazı zamanlar ise yiyecek bulmakta zorlanıyor.

Çocuklarının karnını doyuramayan kadınlar ise, çadırların etrafında yetişen çeşitli otlardan yemek yapıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.