Piramit Haber

Atatürk heykelini çalıp kilosunu 20 liradan satacaklardı

Manşet

Büyükçekmece'de iki şüpheli Atatürk heykelini çalmak istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine şüphelilerden biri yakalandı. Şüphelilerin çaldıkları pirinçten yapılan Atatürk heykellerini kilosu 20 liradan sattıkları öğrenildi.

Enteresan hırsızlık girişimi, dün saat 22.00 sularında, Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı'nda yaşandı. Havanın kararmasını bekleyen iki kişi, demir kesme makasıyla meydandaki 1 ton ağırlığındaki Atatürk heykelini çalma girişiminde bulundu. Şahısların heykelin arka kısmını kestiğini gören vatandaşlar vakit kaybetmeden olayı polis ekiplerine bildirdi.
Meydana gelen polisleri fark eden şüpheliler, heykeli bırakarak kaçmaya başladılar. Polis ekipleri ile zanlılar arasında başlayan kovalamaca neticesinde zanlılardan Y.E.U. (19) kıskıvrak yakalandı. İsmi öğrenilemeyen diğer kişi ise izini kaybettirdi. Polis ekipleri, olay yerinden kaçan zanlıyı yakalamak için çalışma başlattılar.

Zanlıların daha önce de heykel çalıp sattığı, pirinçten yapılan Atatürk heykellerinin kilosunu 20 liradan sattıkları öğrenildi. Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Y.E.U. işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi.

Konuya dair açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün olayı ilk duyduğunda fazlasıyla şaşırdığını belirtti. Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Büyükçekmece de Atatürk’e ilk defa böyle bir menfur saldırı gerçekleştirilmiştir. Olayı ilk duyduğumda çok şaşırdım. Büyükçekmece halkının böyle bir terbiyesizliği yapacağına ihtimal vermiyorum. Para için milli ve manevi değerlerini satılığa çıkaran bu insan müsveddelerini kınıyorum.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.