Piramit Haber

Asgari kadroda akrabaya yer yok

Manşet

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, ''Bundan sonra hiçbir gazete birinci derecede yakınlarını asgari kadroda gösteremeyecek'' dedi.


KAYSERİ

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ile yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya gelen Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''Ailesinden, eşinden, dostundan veya gazetecilikle ilgisi olmayan kişilerden asgari kadroyu oluşturanlar vardı. Bunun önüne geçmek için bundan sonra hiçbir gazete birinci derecede yakınlarını asgari kadroda gösteremeyecek'' şeklinde konuştu.

Gazetecilerin, bulundukları kentlerin gelişmesine katkıda bulunduklarını belirten Atalay, bazı gazetecilerin kahırla, büyük emekler vererek çalıştıklarını bir kısmının ise sadece kamu ilanı almak için gazete çıkardıklarını savundu.

Bunu önlemek için çeşitli çalışmaları hayata geçirdiklerine dikkati çeken Atalay, şunları söyledi:
''Sadece kamu ilanı yeter' anlayışında olanlar var. Ailesinden, eşinden, dostundan veya gazetecilikle ilgisi olmayan kişilerden asgari kadroyu oluşturanlar vardı. Bunun önüne geçmek için bundan sonra hiçbir gazete birinci derecede yakınlarını asgari kadroda gösteremeyecekler. Bundan sonra yayın hayatına başlayacaklar ya da kurulabilir düzeyde olan ancak Basın İlan Kurumu'ndan ilan almayı bekleyen gazeteler için söylüyorum. Birinci derecede yakınlarını asla asgari kadroda gösteremeyecekler. Diğer kadrolarda elemanları olarak oğlunu, kızını çalıştırabilir. Bundan önce kazanılmış haklar var, onlara dokunmayacağız.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.