Piramit Haber

Arınç: "12 Haziran 1997'de darbe bekliyordum"

Manşet

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 28 Şubat’ın yıldönümünde o günlere ilişkin ilginç bir anısını anlattı.

 SETA’nın düzenlediği toplantıda konuşan Bülent Arınç 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 28 Şubat sürecinde yaşananların baş aktörü olduğunu söyledi.

Arınç konuşmasında şunları söyledi:
Özellikle 95 seçimlerinden sonra Refah Partisi'nin kapatılması dahil, çok büyük hukuksuzluklar yapıldı.
Yargı kendisine empoze edilen işleri yapmaya başlamıştı, yargı olmaktan çıkmıştı.Bu sefer senaryo başka olaylardan başladı. Bu kez senaryo başka bir yerde işledi.Telekızlar, Ali Kalkancılar, Aczmendiler, üniversitelerde kavgalar aldı başını gitti.Demirel'in bunda çok katkısı var. İktidarı Refah Partisi’nden almak suretiyle Süleyman Demirel bu sürecin baş aktörüydü.O günlerin tanığı olarak çok üzüldüğümüzü, kara günler geçirdiğimizi belirtmek isterim.
Bu bir darbe miydi değil miydi sözlerine karşılık;

“12 HAZİRAN’DA DARBE BEKLİYORDUM”

O zamanlar lojmanlarda kalıyoruz. Darbe olacağı o kadar güçlü söyleniyordu ki…Hatta benim aklımdaki tarih 12 Haziran’dı…DYP’li milletvekillerinin yüzde 60'ı darbe beklentisiyle yurtdışına gitmişti.Refah Partisi’nden bir arkadaşımız dahi yurt dışına gitmedi. Biz buradayız dedik, lojmanlarımız burada biz buradayız dedik.12 Haziran'da bekleniyordu, 18 Haziran'da Erbakan hoca istifasını vermişti.Şimdi hesap verme günüdür…
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.