Piramit Haber

Arakanlılar Türk doktorlara emanet

Manşet

Türk Kızılayı, Arakan'daki Rohingya Müslümanlarının tedavi ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için kuracağı 3 sahra hastanesinde Türk doktorlara görev verecek.

ANKARA - Ali Öztürk

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletindeki şiddet olaylarından kaçarak Sittwe'deki kamplara sığınan Müslümanlar için sahra hastaneleri kuracaklarını açıkladı.

Genel Başkan Akar, Türk Kızılayı'nın Myanmar ve Bangladeş'teki Müslümanlara yaptığı yardımları AA muhabirine değerlendirdi.

Türk Kızılayı'nın şiddet olaylarından kaçan onbinlerce Müslümanın sığındığı Sittwe kentinde 3 sahra hastanesi kuracağı bilgisini veren Akar, hastaneler için fizibilite çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Türkiye'nin yardım eli Budistlere de uzanıyor

Akar, "Hastanelerin biri Müslümanların olduğu kampta, diğeri Budistlerin yaşadığı kampta, üçüncüsü ise Sittwe şehir merkezinde olacak. Myanmar hükümeti yabancı bir doktorun tedavi faaliyetleri yürütmesine izin vermiyor. Ama tarihinde ilk kez Müslümanların olduğu kampta Türk doktorlar görev yapacak" diye konuştu.

Hedef kalıcı konutlar


Türk Kızılayı,gıda yardımlarından sonra insani yardım operasyonunun ikinci aşaması için ise farklı hedefler çizdi. Çatışmalar sonucunda harap olan evlerin ve ibadethanelerin tadilatını yapmayı, kamplarda yaşayan Müslümanlar için kalıcı yapılar inşa etmeyi planlayan Türk Kızılayı, insanların gıda ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayabilmesi için ise tarımsal projeleri hayata geçirmeyi hedefledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.