Piramit Haber

Ankara'da askeri helikopter düştü

Manşet

Sikorsky tipi askeri helikopterde 5 askerin bulunduğu pilot binbaşı, pilot üsteğmen ve iki teknisyen olmak üzere 4 askerin şehit olduğu bildirildi.

 Ankara Gölbaşı'nda eğitim uçuşu yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Skorsky tipi helikopter yüksek gerilim hattına çarparak düştü. Kazada, ilk tespitlere göre 4 asker şehit oldu.
Ankara'da bugün korkunç bir helikopter kazası meydana geldi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı'na ait Skorsky tipi helikopter ile saat 11.00 sıralarında irtibat kesildi. Bir süre sonra helikopterin Gölbaşı - Konya Karayolu üzerinde Bala kavşağı mevkiinde Yavrucak istikametinde düştüğü anlaşıldı. İlk tespitlere göre, irtifa kaybeden helikopter yüksek gerilim hattına çarptı. Parçalanan helikopter de, 5 kişinin bulunduğu belirtildi.

Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri gitti. İlk tespitlere göre, iki asker şehit düştü. Olay yerine gelen askeri helikopterler havadan da keşif çalışması yaptı. Arama kurtarma ekipleri de, özel eğitilmiş köpekler ile kazanın meydana geldiği yerin çevresindeki arazide arama yapıyor. Kazanın ardından şehit sayısının artmasından endişe ediliyor. Helikopter kazadan sonra parçalandı.

GÖRGÜ TANIKLARI
Görgü tanıklarının anlatımına göre, askeri helikopter düz arazi üzerinde uçarkan, birden irtifa kaybetmeye başladı. Yalpalayan helikopter arazi üzerindeki bazı ağaçlara sürtündü. Düşmemek için pilotun çabaladığı belirtilirken., dengesi bozulan helikopter yüksek gerilim hattına takılarak, ön kısmından sert bir şekilde zemine çakıldı.

KOMUTAN OLAY YERİNDE
Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Metin Gürak, kaza yerine geldi. Gürak başkanlığındaki uzman ekip, kazayla ilgili inceleme yapıyor.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Bugün (17 Aralık 2013 tarihinde) saat 11:00 sularında, Ankara-Konya karayolu Balâ yol ayrımı 1 km güneyinde (Gölbaşı’nın 12 km güneyi), Kara Kuvvetleri Kara Havacılık Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz periyodik bakım sonrası tecrübe uçuşu esnasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı kaza kırıma uğramıştır. Elim helikopter kazasında dört personelimiz şehit olmuştur. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatılmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.