Piramit Haber

Ankara yine karıştı

Manşet

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla Kızılay Meydanı’nda toplanan kalabalığa polis müdahale etti. Adana'da ellerinde Türk bayraklarıyla hükümet aleyhine slogan atan göstericileri polis tazyikli su ile dağıttırken, İzmir'de de polis müdahaleye başladı.

Ankara’da 2 gündür aralıksız süren eylemler bugün de Kızılay Meydanı’nda yapılan gösterilerle devam ediyor. Öğlen saatlerinden itibaren Ankara’nın çeşitli bölgelerinden gelen direnişçiler Güvenpark ve Kızılay Meydanı’nda Gezi Parkı’nda yaşananları protesto etmek için toplanırken, polis eylemci gruba gaz bombaları ile müdahale etti. Kızılay Meydanı olaylar nedeniyle trafiğe kapatılırken, Güvenpark’tan hareketle Başbakanlık binasına geçmek isteyen eylemci grup polis tarafından engellendi.
Bir eylemcinin elindeki Türk bayrağını toplumsal olaylara müdahale aracına (TOMA) asma isteğini, çevik kuvvet polisleri yerine getirdi. Polisin Türk bayrağını TOMA'ya asması gruptakilerce alkışlandı. Protestocuların Kızılay Meydanı çevresindeki izinsiz gösterileri sürüyor. Bu arada, dünkü olaylarda gözaltına alınanlar arasında olan gazeteci Erhan Karadağ serbest bırakıldı.p>

Binlerce eylemcinin katıldığı gösterilerde, eylemciler barikatlar kurarak polisleri engellerken, polisler de TOMA’lar ve gaz bombaları ile eylemcilere müdahale ediyor. Vücutlarına gaz bombası ve plastik mermi isabet eden ve aşırı gaz kullanılması sonucu fenalaşan çok sayıda yaralı hastanelere kaldırıldı.

EYLEME İSTİKLAL MARŞI MOLASI

Ankara’da Kızılay Meydanı çevresinde birçok noktada olaylar devam ediyor. Bazı gruplar Atatürk Bulvarı’na barikat kurarak Başbakanlık çevresinde konuşlanan polis ekipleri ile çatışıyor. Taş atan göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ediyor. Milli müdafaa caddesinde ise polisle çatışan Türk bayraklı bir grup, tekrar toplanarak İstiklal Marşı okudu. Marş sırasında polis ekipleri de hazır ola geçti. Marşın ardından polis göstericilere tekrar müdahale etti. Türk bayraklı gruba müdahale eden TOMA aracının üzerine asılan bayrak ise dikkatlerden kaçmadı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.