Piramit Haber

Ankara kulislerinde dolaşan iddialar!

Manşet

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik bugün Ankara’da kulislerinde çok konuşulan bomba iddiaları yazdı.

 Başbakan Erdoğan’ın özel konutuna dinleme cihazı yerleştiren yakında açıklanacak. Çelik’e göre o isim de belli ve Erdoğan’ın koruma polislerinden biri.
Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, "Ankara'da neler konuşuluyor" başlıklı köşesinde 17 Aralık süreciyle bağlantılı iki kulisi aktardı. İşte bomba iddialar:
GÜVENİLİR KAYNAKLAR DA TEYİT EDİYOR
"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Subayevlerindeki özel konutunun altında yer alan ofisinde bulunan dinleme cihazını oraya yerleştiren kişinin kimliği ve bağlantıları yakında kamuoyuna açıklanacak.

Ankara’da son günlerde sıklıkla seslendirilen ve artık güvenilir kaynakların da teyit ettiği gelişmelerden ilki bu.

Söylenti, o böceği Başbakan’ın konutundaki ofise yerleştiren kişinin, Erdoğan’ın o dönemki yakın koruma ekibinden bir polis memuru olduğu yönünde. Tekrar ediyorum, işin bu kısmı henüz ‘söylenti’ düzeyinde.

MİT BELGESİ SAHTE HAZIRLAYAN İÇERİDEN

Kısa bir süre önce “MİT belgesi” diye yayınlanan ve “Paris’te 3 PKK’lının öldürülmesi talimatı” olduğu öne sürülen yazıyı üreten ve medyaya sızdıran kişi belirlendi.

Ankara’da son günlerde sıklıkla seslendirilen ve artık güvenilir kaynakların da teyit ettiği gelişmelerden ikincisi ise bu.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın kuruma ait resmi bir yazışma olmadığını açıkladığı o belgeyi oluşturan ve bir gazeteciye veren kişinin ‘içeriden’ olduğu tespit edildi. Söz konusu kişinin bir MİT çalışanı olduğu, hakkındaki kurum içi soruşturmanın devam ettiği ve bu istihbarat elemanının soruşturmanın sonuna dek görevinden alındığı bilgisi teyitli.

Yetkililer, bu noktada 2 ayrı suç unsurunun bulunduğu görüşünde. Hem “sahte belge üretmek” hem de sahte de olsa “Teşkilat bünyesinden dışarıya belge sızdırmak”.

Yakında tamamlanması beklenen soruşturmanın sonuçlarının da yukarıda yer alan ilk gelişme (Başbakan’ın konutundaki çalışma odasında bulunan böcek konusu) gibi kamuoyu ile paylaşılacağı söyleniyor."

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.