Piramit Haber

Anadolu'nun çelik kartalları

Manşet

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konuşlu tüm filoların katılımıyla Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde Anadolu Kartalı 2013-1 Eğitimi başarıyla gerçekleştirildi.

KONYA - Murat Aslan

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Anadolu Kartalı 2013-1 Eğitimi'ne, toplam 48 uçak katıldı. 12 gün devam eden tatbikatın tüm aşamalarını ilk kez AA görüntüledi.

Her yıl 3 kez düzenlenen Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın ilk ayağı Anadolu Kartalı 2013-1 Eğitimi, milli unsurların katılımıyla gerçekleştirildi. F-16 ve F-4 savaş uçakları ile CN-235 Casa, C-130 nakliye ve KC-135 tipi havada nakil ikmal uçağı olmak üzere toplam 48 uçağın katıldığı tatbikat 15 Nisan'da başladı.

12 gün süren ve bugün sona eren eğitim tatbikatına, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konuşlu tüm filolar iştirak etti. Tatbikatta, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetlerden de katılan unsurlarla birlikte yaklaşık 700 personel görev aldı.

Anadolu Kartalı Eğitim Filo KomutanıHava Pilot Binbaşı Saffet Çelikel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Kartalı'nın, savaşın başında tecrübesiz genç pilotların hayatını kaybetmesinin önlenmesi, harekatlar sırasında uçak kayıplarının asgariye indirilmesi ile çok uluslu ve kuvvetler arası tecrübenin paylaşılmasının amaçlandığını söyledi.



Harekatın "Patron"u kadın pilot

Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın yönetildiği, anlık bilgilerin aktığı Komuta Kontrol Merkezi de ilk kez görüntülendi.

Uçuş halindeki pilotları koordine eden ve "Patron" (Airboss) olarak adlandırılan görevlilerden Pilot Yüzbaşı Esra Özatay, kendisiyle birlikte 2 kadının, farklı sortilerde "patron" görevi yaptığını söyledi. Özatay, "Patron kimliğimizle görev yaptığımız için tüm arkadaşlar, erkek patronlara olduğu gibi bize de aynı saygıyı gösteriyor" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.