Piramit Haber

Ambargonun bitmesi adına bir umut ışığı

Manşet

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''1. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üniversite Spor Oyunları''nın KKTC'ye yönelik ambargoların son bulması adına önemli bir umut ışığı olduğunu söyledi

LEFKOŞA

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Kılıç, bugünün KKTC için gurur günü olduğunu belirterek, "'Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı olarak sizlerin yaşadığınız gurura ben de sizlerle ortak olmak istiyorum. KKTC tarihinin uluslararası ilk spor organizasyonunu 7 ülkenin gençleriyle gerçekleştirdik" dedi.

Bakan Kılıç, bunun bir "ilk adım" olduğunu vurgulayarak, "Atılacak olan ilk adımla KKTC ve gençlerimizi daha nice spor organizasyonlarda akranlarıyla kaynaşma, buluşma imkanı bulacaklar. Farklı toplum, kültür ve inançlarla köprüler kurma imkanı yakalayacaklar" diye konuştu.

KKTC'ye yönelik haksız ve dayanıksız ambargolardan en büyük zararı KKTC gençliğinin gördüğüne işaret eden Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Gençler sportif gelişimini sürdürememektedir. Bu sporun temsil ettiği değerlere aykırıdır. Spor, kardeşlik, birliktelik, dayanışma ortamına farklılıkları taşıyabilmektir.

Bu adım,ambargoların son bulması adına önemli bir umut ışığıdır. Yavru vatandaki gençlerimizin hiçbir zaman farklı görmedik. Hiçbir zaman ayrıştırmadık. Anadolu'da adettir, her an gelmesi muhtemel misafir için fazladan sofraya bir kaşık konur. Biz de planlarımızı yaparken KKTC'deki gençlerimizi düşünerek 'bir de Kıbrıs için' yaklaşımıyla baktık. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC'ye ve gençliğine verdiği önem apaçık meydandadır. Buradan Sayın Başbakan Erdoğan'ın başarı dileklerini iletiyorum." 

Üniversite Spor Oyunları

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen oyunlara Türkiye ve KKTC'nin yanı sıra Afganistan, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Pakistan'dan gençler katılıyor. Gençler futsal, masa tenisi, yüzme, satranç, badminton, güreş, tenis ve yol koşusunda mücadele edecekler.

Lefkoşa ve Girne'de gerçekleştirilecek müsabakalar 20 Nisan Cuma günü sona erecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.