Piramit Haber

Alp Gürkan açıklama yapıyor!

Manşet

Soma'da facianın yaşandığı maden ocağının sahibi Alp Gürkan açıklama yapıyor.

Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Gürkan gazetecilere seslenerek "Her türlü sorularınıza açığız" dedi.
İşte Alp Gürkan'ın açıklamaları;
Devlet büyüklerimiz ilk günden itibaren tüm kurumları seferber ilan ettiler. Herkese teşekkür ediyorum. Ben 76 yaşında olan olan bir jeoloji mühendisiyim. 1984'ten itibaren Soma'da küçük kömür maden işletmesini alarak burada madencilik hayatıma kömür madenciliğinde devam etme kararı aldım. 

49 yıldır çalışan arkadaşlarımla birlikte çalışmış, onların çoğunu kardeşim gibi görmüş biri olarak böyle bir olayın imkansızlığını düşündüm. 3 gündür içeride kalarak arkadaşlarımın yoğun ıstırabını hissettim. Canım yanıyor, içim yanıyor. Benimle birlikte çalışan insanlar bunu çok iyi bilir. 

Şunu özellikle rica ediyorum. Konuşmam ve hafızam olsun, bunalıklık içindeyim. Böyle bir trafonun patlaması imkansızdı. 

Ben sizin sorularınıza cevap verebileceğim şekilde vereceğim. Ama gelişmiş olan olayın, nasıl olduğunu niçin bu kadar büyük bir kaza olduğunu, bunun nereden geldiğini kısmen de olsa arkadaşlarımın anlatmasına bırakmayı tercih ediyorum. 

Bu konuyla ilgili olarak genel müdürümüz Ramazan Doğru'ya bu olayın nasıl geliştiğini, bu madenin nasıl şirketimiz tarafından yönetildiğini, nelerin planlandığını anlatmasını rica edeceğim. Daha sonra da Akın Bey size ayrıntılı bilgi verecek. Bundan sonra da sorularınıza açığız. Hiçbir çekincemiz yoktur. 

ŞİRKETİN GENEL MÜDÜRÜ RAMAZAN DOĞRU

15:10 sularında büyük bir kaza yaşadık. Bu havzada 25 yıldan beri çalışıyorum. Bu kaybettiğimiz insanların çoğunu şahsen tanıyorum. Ve çok büyük bir acı içerisindeyim. Bu işletme 1990'lı yıllarda TKİ tarafından kuruldu. Kamu bu işletmeyi uzun yıllar çalıştırdı. Daha sonra işletmesi Alp Gürkan'a geçerek çalışmalarına devam etti.

2941 çalışanımız vardı kazadan önce. 

Bu kaza 140 kotunda 4. bant diye tabir ettiğimiz ana yolumuzda meydana gelen bir kaza. Burada tespit edilmesi mümkün olmayan bir kızışma meydana geldi, kömürün içindeki bir kızışma. Ocağın genel hava girişi olduğu için, aşırı bir hava hızı var burada. Burada meydana gelen kızışmanın ani bir biçimde göçmesi sonucunda yangın meydana geldi. 

Madencilikte bir yerde yangın çıkabilir. Gün içinde sürekli yangınlar çıkabilir. Yangınla boğuştuğumuz yerde, karbonmonoksit değerine göre bunu anlıyoruz. Biz orayı hemen kapatıyoruz. Yangından başka kurtulma şansımız yok bizim. Herhangi bir yangın çıktığında biz buraya barajlıyoruz ve içerisine külle beraber su ile beraber kül basıyoruz. Ve yangınları bu şekilde sürdürüyoruz. 

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.