Piramit Haber

Alko'ün devinden şaşırtan çıkış

Manşet

Alkol yasağının gelmesiyle birlikte sektör ikiye bölündü. Efe Alkollü İçecekler CEO'su Egemen Demirtaş, alkollü içecekler konusundaki düzenlemenin alkol kullanımını yasaklamaya yönelik olduğu görüşünü paylaşmadıklarını belirterek şaşırtan bir çıkış yaptı. Türkiye'de Mey içki ile faliyet gösteren İngiliz alkol devi Diageo ise yasağı hayal kırıklığı olarak değerlendirmişti.

 CEO'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Alkollü içkiler konusunda hazırlanan yasa teklifinin getirdiği yeni düzenlemeleri şirketimizin faaliyetleri açısından değerlendirme imkanı bulduk.
Reklam ve tanıtıma ilişkin yeni düzenlemelerin faaliyetlerimizi önemli ölçüde olumsuz etkileyecek nitelikte olmadığını görüyoruz.

Yapılan düzenlemelerin alkolün kullanımını yasaklamaya yönelik olduğu görüşünü paylaşmıyor ve yatırımcılarımızın da böyle bir düşünceye kapılmasını istemiyoruz. Pek çok ülkede, özellikle AB’de benzer, hatta daha sert düzenlemelerin olduğunu ve ilgili sektörlerin faaliyetlerinin sağlıklı bir biçimde devam ettiğini görüyoruz.

Özellikle Türkiye’de rakı piyasasında hakim durumda bulunan şirketin, kendilerine hükümet tarafından verilmiş olduğunu iddia ettikleri söz ve teminatların tutulmadığı yönündeki açıklamalarını haksız ve yanlış buluyoruz. Bu açıklamaların dünyada Türkiye alkollü içecekler sektörünün istikrarsız düzenlemelere maruz kaldığı algısını yaratmasından ve yatırım ortamını kötülemesinden endişe ediyor, haklı ve doğru bulmuyoruz. Faaliyetlerimizi yeni düzenlemelere uygun hale getirerek ve ülkemiz kurumlarına olan güvenimiz ile çalışmalarımıza devam edeceğimizi ifade ederiz.”

'HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK'

Türkiye'de Mey içki ile faliyet gösteren İngiliz alkol devi Diageo ise, Türkiye'de yasalaşan alkol yasaklarına tepki gösteren bir açıklamada bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

'Mey İçki'yi 2011'de satın alırken yalnızca güçlü alkollü içki markaları olan bir şirkete değil, aynı zamanda yabancı yatırımları teşvik eden ve istikrarlı düzenleyici mevzuatı olduğunu öne süren bir ülkeye yatırım yaptık. Bu şekilde hızla yasalaşması bizim için sürpriz ve hayal kırıklığı oldu ama faaliyette bulunduğumuz ülkelerin yasalarına her zaman bağlı kalırız. Türkiye'de işimize, müşterilerimize ve çalışanlarımıza taahhütlerimizi koruyoruz
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.