Piramit Haber

Alex'in gidişi böyle olmamalıydı

Manşet

Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe ile sözleşmesi karşılıklı feshedilen Brezilyalı futbolcu Alex ile ilgili "Böyle bir gidişin olmasını doğrusu ben de arzu etmezdim" dedi.

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin Alex de Souza ile ilgili sorularını üzerine ''8 yıl Türkiye'de bulunan ve vatandaşlık teşebbüsü bile olan, Kulüp Başkanı'nın vatandaşlığı için alıp yanıma getirmiş olduğu Alex'e, sonunda böyle bir gidişin olmasını doğrusu ben de arzu etmezdim. Böyle olmamalıydı diye düşündüm'' dedi.

Hayranım

Alex'in futbolunu takdirle izlediğini ve hayran olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Kaldı ki kralbet kaldığı süre içinde her yıl attığı gol sayısına baktığımız zaman ortalamada 20'yi bulan bir futbolcu. Bu bir defa önemli bir performans'' ifadesini kullandı.

Alex'in, profesyonelliğinin yanında mütevazi olduğunu, iki çocuğunun burada dünyaya geldiğini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bununla da iftihar eden bir aile. Çok daha önemlisi tabii artık vatandaşlığın yanında Brezilya yasalarına göre bazı engeller vardı. Bu engeli aşma konusunda da tabii ayrıca bizden destek istemişti. Burada kendisi evini alıp, evini aldıktan sonra da burada spora, futbola hizmet etmeyi düşünen bir insan durumundaydı. Tabii bu tür olaylar gelişince bunlar olduğu yerde kaldı. Fakat biz kendisine ileride burada, bu düşüncelerinizi yine gerçekleştirme durumunuz olur mu dediğimizde, o da 'bu tür düşüncelerim zaten var' diyor."

Rio'da Türkiye'nin yüzü olabilir

Alex'in Türkiye'nin tanıtımında rol oynayabileceğine işaret eden Başbakan Erdoğan, "Olimpiyatlarla ilgili, mesela Rio'da yapılacak olan bu konularda Türkiye'nin oralarda bir yüzü olabilir. Bunu da memnuniyetle kabul edebileceğini ayrıca söyledi. Kendisine bundan sonraki yaşamında huzur, mutluluk diliyorum ve üç tane de çocuğu var tabii'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.