Piramit Haber

Akil insanlar Temizöz davasını izledi

Manşet

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 8 sanığın yargılandığı davanın duruşmasını takip etti.

DİYARBAKIR

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmayı izleyen Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri Ahmet Faruk Ünsal, Mehmet Emin Ekmen, Lami Özgen ve Fazıl Hüsnü Erdem, daha sonra adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Davanın sembolik ve tarihi olduğunu belirten Ünsal, "Biz bu davayı hem sanıkların yargılanması, mağdurların ve yakınlarının adalet talebi, hem de bu kirli ve karanlık tarihin aydınlatılması davası olarak görüyoruz'' dedi.

"Bugün Türkiye çok önemli bir çözüm süreci yaşıyor. Biz bu süreçte adalet mekanizmasından, adaletin ortaya çıkması için gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz" diyen Ünsal, şöyle devam etti:

"Büyük bir güven duymak istiyoruz. Sadece biz değil, mağdur yakınları da bu sembolik davanın adaletle sonuçlanmasını bekliyor. Bu yüzden bu davanın kısa sürede adaletle kamuoyunun ve mağdurların adalet beklentisini ortaya çıkaracak bir şekilde sonuçlanmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz."

Grup üyeleri, daha sonra Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu milletvekilleri ve belediye başkanları ile görüşmek için cezaevine gitti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.