Piramit Haber

Adli Tıp ''cinayet'' dedi

Manşet

Emekli Albay Temizöz'ün yargılandığı davada Adli Tıp Kurumu, 1994'te gözaltına alındıktan sonra kalp krizinden öldüğü belirtilen Ramazan Elçi'nin ölümünün, ''ateşli silahla yaralanma''ya bağlı olduğunu bildirdi...

DİYARBAKIR - İbrahim Yakut 

Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada, mahkeme kararıyla geçen yıl Cizre'de açılan bir mezardan alınan kemik örneklerinin 1994 yılında gözaltına alındıktan sonra öldürüldüğü iddia edilen Ramazan Elçi'ye ait olduğu ortaya çıktı.

Adli Tıp Kurumu'na gönderilen kemik parçaları üzerinde yapılan incelemeler tamamlandı. Kurumun Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği raporda ''Maktul Ramazan Elçi'nin oğulları Mehmet ve Mesut'dan alınan DNA örnekleriyle kemikler karşılaştırılmış, iddia edilen hüviyeti meçhul şahsın Mehmet ve Mesut Elçi'nin yüzde 99.99 ihtimalle biyolojik babası olabileceği tespit edilmiştir'' denildi.

Raporda, nüfus kaydında ölüm sebebi ''kalp krizi'' olarak yer alan Ramazan Elçi'nin ''Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası kırıkları ile birlikte kafa içi değişimler sonucu meydana gelmiş olduğu'' ifadesi yer aldı.

Diyarbakır Barosu Başkanı ve davanın müdahil avukatı Tahir Elçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adli Tıp Kurumu raporunun, Cemal Temizöz ve diğer sanıkların, söz konusu cinayetle ilgili savunmalarının gerçeği yansıtmadığını kanıtladığını söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.