Piramit Haber

Acil serviste el fenerli müdahale

Manşet

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde, tadilat esnasında elektrik kesilince, kalp krizi sebebiyle getirildiği hastanede gözlem altında tutulan bir hastaya, el feneri ve cep telefonu ışığından yararlanılarak müdahale edilirken; bir hasta yakını da bu anı cep telefonuyla görüntüledi.

 İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde, tadilat esnasında elektrik kesilince, kalp krizi sebebiyle getirildiği hastanede gözlem altında tutulan bir hastaya, el feneri ve cep telefonu ışığından yararlanılarak müdahale edilirken; bir hasta yakını da bu anı cep telefonuyla görüntüledi. Hastanenin yöneticisi Serdar Bayrak ise, acil serviste tadilat sebebiyle elektrik kesintisi yaşanmadığını belirterek, "6 saniye içinde jeneratör devreye girmektedir" diye konuştu.
Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Serdar Bayrak ise, acil serviste tadilat sebebiyle elektrik kesintisi yaşanmadığını iddia etti. Acil servis kalitesini artırmak için çalıştıklarını ifade eden Bayrak, "Sağlık hizmetleri yaparken gereken tüm önlemeleri alıyoruz. Acil servisimizde tadilat olduğu doğrudur.Fakat biz hastalara herhangi bir zarar gelmemesi için tüm önlemleri aldık. Sağlık hizmetlerini en doğru şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim için en temel konu insan sağlığıdır. Acil servisimizde elektrik kesintisi yaşanması gibi bir durum söz konusu olamaz. 6 saniye içinde jeneratör devreye girmektedir. Tüm İzmir’de dahi elektrik kesilse hastanemizde elektrik kesilmez. Biz acil servimizi istesek tadilat sebebiyle kapatabilirdik. Ama vatandaşı mağdur etmemek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarıda sürdürürken tüm önlemleri alıyoruz. En küçük bir problem olmasın diye ince eleyip sık dokuyoruz. Sağlık en önemli konu olduğu için hata olmaması için en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

Hasta yakınlarının şikayetleri doğrultusunda kendilerinin de konuyla ilgilendiklerini belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Başkanı Veli Atanur da tadilat çalışmasının tarihinin belli olmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını öne sürdü. Acil serviste tadilat nedeniyle hijyenik olmayan bir ortamda hizmet verildiğini, ayrıca teknik eksiklikler bulunduğunu savundu. Tadilatın sürdüğü hastanede bu şartlar nedeniyle sağlık çalışanları ile hasta yakınları arasındaki tartışmaların da arttığını öğrendiklerini belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.