Piramit Haber

AB'nin TURKAK'a ihtiyacı var

Manşet

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin de Türk Akreditasyon Kurumu'na ihtiyacı olduğunu söyledi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara'da Rixos Otel'de Türk Akreditasyon Kurumu'nun (TURKAK) uluslararası tanınırlığının devam etmesine yönelik aldığı karar çerçevesinde organize ettiği bilgilendirme toplantısı ve akşam yemeğine katıldı. 

Bağış, buradaki konuşmasında TURKAK'ın ortaya koyduğu çalışmalarla, büyük dış ticaret açığına yol açabilecek önemli bir tehlikeyi ortadan kaldırdığını belirtirken, Türkiye AB üyesi olmadan TURKAK'ın AB standartlarını yakalamayı başardığını kaydetti. 

TURKAK'ın yaptığı çalışmalarla Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar bir ilham kaynağı haline geldiğine dikkat çeken Bağış, "Gıda güvenliği, AB'nin en çok önemsediği konular arasında yer alıyor. Ancak gördük ki, birçok AB üyesi ülke yıllarca halkına at etini sığır eti diye satmış. Bu da gösteriyor ki AB'nin de TURKAK'a ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasında Türkiye'nin geçmişe göre çok farklı bir noktada bulunduğunu da vurgulayan Bağış, 10 yıl önce, on gün sonrasını öngöremeyen bir Türkiye vardı. Şimdi ise 2023, 2071'e yönelik politikalar belirliyoruz" dedi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.