Piramit Haber

Abdullah Öcalan: Kandil'i ikna ederim

Manşet

PKK'nın çekilmesiyle ilgili çekinceler tartışılırken Abdullah Öcalan, Kandili ikna için yeni bir heyet talep etti.

 PKK'nın sınır dışına nasıl ve ne zaman çekileceğine ilişkin tartışmalarsürerken, İmralı 'çekilmeye yasal düzenleme' güvencesi isteyen Kandil'i ikna için yeni bir heyetle görüşme istedi.
GÖRÜŞME TRAFİĞİ BAŞLADI
Tarihi "helalleşme" çağrısının ardından çekilmeye dönük çekinceler tartışılıyor. Atılacak adımlar konusunda çalışma yürütülüyor. Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre; çekilme konusundaki temel yaklaşım farklılığının ortadan kaldırılması için yeni bir görüşmetrafiği başladı.
HÜKÜMET ÇEKİLME İÇİN GÜVENCE VERDİ
Öcalan, Kandil'in ikna edilmesi için yeni bir heyetle görüşme istedi. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hükümetin çekilme için güvence verdiğini vurguladı. Terör örgütü PKK ise çekilme sürecinin başlaması için Meclis'in devreye girmesi,yasal güvence konusundaki ısrarını sürdürüyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay önceki konuşmalarında yasal düzenleme yapılabileceğini ifade ederken bunun çekilme değil, silahların bırakılma sürecine yönelik bir adım olacağı ifade ediliyor. PKK'lıların silahsız dönüşü sırasında yasal düzenlemenin gündeme geleceği belirtilirken, İmralı ve örgüt bu konuda pişmanlık yasasının yeterli olmayacağını savunuyor.
4. HEYET GELSİN İKNA EDERİM
BDP'nin gelecek hafta gerçekleştireceği siyasi parti turunun ardından, İmralı'ya 4. heyetin gitmesi için başvuruda bulunması bekleniyor. Öcalan'ın da, yeni bir heyet aracılığıyla Kandil'in tereddütlerini gidermeyi istediği belirtiliyor. Öcalan'ın, "Yeni bir heyet gelsin Kandil'i ikna edeyim" dediği öğrenildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.