Piramit Haber

ABD'den Türkiye ve Ürdün'e üst düzey heyet

Manşet

ABD'den üst düzey bir heyet, Suriyeli sığınmacılara insani yardımlar konusunu görüşmek üzere Türkiye ve Ürdün'de çeşitli temaslarda bulunacak.

WASHINGTON

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID), 23-31 Ocak tarihlerinde Türkiye ve Ürdün'e üst düzey Amerikalı yetkililerden oluşan bir heyet göndereceği bildirildi.

Açıklamada, heyetin, temasları çerçevesinde, Suriye'de ve çevresindeki insani durumu ve ABD'nin ilave destek sağlamasının yollarını ele almak üzere üst düzey hükümet ve insani yardım yetkilileri, Suriye Muhalefet Konseyi ve diğerleriyle görüşmeler yapacağı belirtildi.

Heyette, ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard, USAID Demokrasi, İhtilaflar ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg ve ABD'nin Şam Büyükelçisi Robert Ford'un yer alacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre, heyet Türkiye'de bulunacağı süre zarfında, Suriyeli mültecilere ve Suriye'dekilere yardımları konuşmak üzere uluslararası insani yardım kuruluşları ve bağımsız kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelecek. Heyet ayrıca Suriyelilerin kaldığı bir kampı ziyaret edecek, Türk hükümeti yetkilileri ve Suriye Muhalefet Konseyi'nin üyeleriyle görüşecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.