Piramit Haber

ABD'den fotoğraflı canlı bomba uyarısı!

Manşet

İstihbarat birimleri Türkiye'ye giriş yapan 3 canlı bombadan görüntüsünü tespit ettiği DHKP-C’linin fotoğrafını dağıttı. ABD ise vatandaşlarını böyle uyardı

 ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne terör örgütü DHKP-C’nin düzenlediği canlı bomba saldırısının hemen ardından alarma geçen emniyetin, yaklaşık 3 ay önce Türkiye’ye giriş yapan 3 canlı bombayı daha tespit ettiği ve bu kişilerin hala bulunamadığına yönelik haberi doğrulandı.
ABD Büyükelçiliği, elçilik binasına saldırının akabinde Türkiye’de faaliyet gösteren ABD’li şirketleri ve ABD misyon temsilciliklerini uyardı.

ABD'DEN VATANDAŞLARA FOTOĞRAFLI UYARI
 Habere göre, ABD Büyükelçiliği’nin pazar günü gönderdiği ve bir resmin de yer aldığı yazıda, resimdeki teröristin DHKPC’li olarak bilindiği, Türk polisi tarafından arandığı belirtildi. Yazıda, yurtdışında terör eylemlerinde bulunan söz konusu kişinin yeni saldırı girişimlerine karşı dikkatli olunması istendi.

Büyükelçiliğin internet sitesinde de “ABD Vatandaşlarına Mesajlar” bölümünde “DHKP-C ABD, NATO ve Türkiye’ye yönelik saldırılarına devam etme niyetinde olduğunu açıklamış ve büyükelçilik, DHKP-C’nin tehditlerini destekleyen güvenilir bilgiler almıştır” denildi.

CANLI BOMBA EYLEMİ YAPABİLİR

Emniyetin Türkiye’ye giriş yaptığını saptadığı 3 kişiden, görünüşü tespit edilen birinin fotoğrafı, emniyet ve istihbarat birimlerince kritik öneme sahip bazı kurumlara dağıtıldı. Bu kişinin, canlı bomba eylemi yapabileceği uyarısında bulunuldu.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.