Piramit Haber

8 gün sonra karşıya 3 dakikada geçilecek!

Manşet

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım açıkladı. Bakan Yıldırım, Marmaray projesiyle birlikte Anadolu yakasından Avrupa'ya geçişin 3 dakika olacağını söyledi.

 İstanbul'da iki yaka arasında ana ulaşım aksını Marmaray'ın oluşturduğunu kaydeden Yıldırım, Asya'dan Avrupa'ya geçişin 3 dakika olacağını söyledi.
Yıldırım, ''Bugünkü İstanbul trafiğinde Kadıköy'den Sirkeci'ye gitmeniz 3 saati aşabiliyor. Marmaray raylı sistemin payını yüzde 8'lerden yüzde 20'lerin üzerine çıkaracak.

Kısmi rahatlama anlamına geliyor. Marmaray'da 1 milyon İstanbulluyu taşımak mümkün hale gelecek.'' diye konuştu.

Akıllı trafik uygulamalarının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, ''Trafiğin yoğun olduğu saatlerdeki trafik yönetimiyle seyrek olduğu saatlerdeki yönetim aynı olmamalı'' dedi.

29 EKİM'DE 3 DAKİKA DEVRİ BAŞLIYOR
Binali Yıldırım, Marmaray projesiyle beraber İstanbul tarihinin 8500 yıla kadar uzandığının ortaya çıktığını belirtirken, açılışın 29 Ekim'de gerçekleştirileceğini belirtti.

"Marmaray uluslararası ulaşım koridorunun halkasını oluşturuyor" diyen Bakan Yıldırım, İstanbul'da toplu taşımanın daha çok özendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi ve "İstanbul'da katlanabilir bir trafik hedeflenmeli" ifadelerini kullandı.

ULAŞIM VE KALİTEDE EN İYİ DURUMDAYIZ 

Yıldırım altyapıda entegrasyonun tam olarak yapılamadığı için trafik sorunun sürdüğünü belirtirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi trafik yönetimini devralma önerisini desteklediğini ve böylece İstanbul trafiğinin daha yönetilebilir hale gelebileceğini söyledi.

Öte yandan İstanbul'da şu anda raylı sistemin 141 kilometreye çıktığını belirten Ulaştırma Bakanı, "Önümüzdeki 5 yılda raylı sistem 400 kilometrenin üzerine çıkacak" ifadelerini kullandı.

Denizcilik sektörünün uluslararası ekonomideki önemine de değinen Yıldırım, "Dünyadaki ticaretin yüzde 87'si deniz yoluyla yapılıyor. Türkiye, dünya ticaretini taşıyan 30 ülke arasında 15. sırada" dedi. Yıldırım ayrıca AB ile müzakerelerde "Ulaşım ve iletişimde en iyi durumdayız" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.