Piramit Haber

62 yaşında üniversiteden mezun oldu

Manşet

Gaziantep'te, 2009 yılında oğlu ile birlikte girdiği üniversite sınavını kazanarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nü kazanan Hayri Yalman, 62 yaşında mezun oldu.

1972 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gittiğini ancak eğitimini yarım bırakarak döndüğü Gaziantep'te evlenip televizyon tamirciliği yapmaya başlayan 4 çocuk babası Hayri Yalman, 2009 yılında sınava hazırlanan oğlu Ali'ye ders çalışırken yardım etmeye başladı.
Üniversiteyi bitiremediği için sürekli üzüldüğünü ifade eden Yalman, oğlunun hazırlanmasına yardım ettiği sınava ailesinin ısrarıyla kendisi de kayıt yaptırdı. Oğlu ile birlikte sınava hazırlanan Yalman, katıldığı sınavdan 290 puan alarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'ne kayıt yaptırdı. Yalman'ın oğlu Ali ise aynı üniversitenin Açık Öğretim Fakültesi Maliye Bölümü'nü kazandı. Oğlu ile birlikte 4 yıl boyunca ders çalışan ve sınavlara giren Hayri Yalman, bu yıl mezun olarak diplomasını aldı. Ders notlarının yüksek olmasından dolayı da Hayri Yalman, üniversite tarafından Onur Belgesi ise ödüllendirildi. 

YÜKSEK LİSANS YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR 

Hayri Yalman, Gazi Üniversitesi'nde okurken 1972 yılında eğitimini yarıda bıraktığını ve televizyon tamirciliğine başladığını söyledi. Yalman, "Oğlum üniversite sınavına hazırlanırken derslerine yardım etmeye çalışıyordum. İlerleyen günlerde lisede gördüğüm derslerin zihnimde yenilendiğini fark ettim ve ailemin de ısrarıyla sınava girmeye karar verdim. 2009 yılında girdiğim sınavdan 290 puan aldım. Örgün öğretimde istediğim bölüme puanım yetmeyince Açık öğretim Fakültesi'nde İşletme Bölümü okumaya karar verdim. Tercihleri yaptım ve bu fakülteyi kazandım. Oğlum da aynı fakültede Maliye bölümünü kazanınca birlikte kayıt yaptırdık, birlikte ders çalıştık. Bu süreçte eşim de bize büyük destek verdi. Şu anda ben ve oğlum mezun olduk. Ben yarıda bıraktığım üniversiteyi bitirip, diploma aldığım için çok mutluyum. Bundan sonraki süreçte yüksek lisans yapmayı ve teklif gelmesi halinde özel dershanelerde sınava girenlere işletme dersi vermeyi istiyorum" diye konuştu. 
'EŞİMLE GURUR DUYUYORUM' 

Vildan Yalman ise oğlu ve eşinin üniversiteyi birlikte kazanıp, mezun olmaları ile mutlu olduğunu ifade etti. Kendisinin ve diğer yakınlarının ısrarı ile eşinin oğluyla birlikte sınava girdiğini anlatan Yalman, "Eşim 1972 yılında yarım bıraktığı üniversiteyi iyi bir dereceyle bitirdi. Onunla gurur duyuyorum" diye konuştu. 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.