Piramit Haber

6 kuyudan petrol çıkarılıyor

Manşet

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1980'li yıllarda karlı olmadığı için beton dökülerek kapatılan 6 kuyuda petrol üretimine başlandığını bildirdi.

ANKARA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin Bakanlık Konferans Salonu'ndaki ''Türkiye 2012 Raporu''nun sunum toplantısına katıldı.

Bazı petrol kuyularının maliyeti karşılamaması nedeniyle betonla kapatıldığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
''1980'li yıllarda ham petrolün varil fiyatı 20 dolar seviyesindeyken, bizim bazı kuyularımız betonlandı. Bunlar, kuyunun belirli rakamları tutturamadığı için oldu. Variline 20 dolar masraf yapıp 20 dolar ciro yaparsanız tabi ki o kuyu açmamak, çalıştırmamak daha uygun olur. Biz şuanda özellikle Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi yerlerde, 6 tane betonlanan sahadan tekrar petrol üretiyoruz. Kapasiteleri çok sınırlı olsa da, kiminde 100 varil kiminde 500 varil olsa da şuan ki fiyatlar masraflarımızı karşılıyor. Karlı olmadığı için kapatılan petrol kuyularında çalışıyoruz. Bir kısmını da açmaya devam edeceğiz.''

Nükleer için yeni teklifler geldi

Sinop'ta yapılması planlanan ikinci nükleer santral konusunda rekabetin daha da arttığına dikkati çeken Yıldız, "Birden çok ülke ülkemizde 4'er ünitelik nükleer santral yapmak istiyor... İkinci nükleer santral için de hazine garantisi vermeyi düşünmüyoruz" dedi.

Bakan Yıldız, Atatürk ve Keban gibi büyük barajları özelleştirmeyi düşünmediklerini sözlerine ekledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.