Piramit Haber

2 milyonu çaldılar 2 milyonluk yeni vurgunda yakalandılar

Manşet

Çeşitli bankalarda benzer yöntemlerle gerçekleştirilen hesap boşaltma şikayetleri üzerine polis ekiplerince çalışma başlatıldı.

 Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’nce ilk şikayetin yapıldığı Ağustos 2012’den itibaren yürütülen çalışmalar kapsamında, 15 şikayetçinin 2 milyon 187 bin lira tutarındaki parasının benzer yöntemlerle boşaltıldığı belirlendi. Polis ekipleri bu tespitin ardından olayın gerçekleştiği bankaların güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Para çekmeye gelen şahısların kimliğinin tespitinin ardından, şüphelilerin kimlik ve adresleri belirlendi. 8 aylık takip boyunca 2 şüpheli de tutuklanıp cezaevine gönderildi. Önceki gün operasyon düğmesine basan polis, grubun lideri İbrahim Halil B.’nin (37) Güngören’deki evinin de aralarında bulunduğu 40 farklı adrese operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan 3’ü kadın 22 kişi, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Buradaki sorgulamalarında suçlamaları kabul etmediği öğrenilen şüphelilerin, bankada yüklü para bulunan ve uzun süre hareketlilik yaşanmayan hesapları hedef aldıkları belirlendi. Kimlik bilgileri elde edilen müşteriler adına sahte kimlik hazırlatan şüphelilerin, gerçek hesap sahibine benzeyen ve aynı yaşlardaki kişilere bankalardaki hesapları boşalttıkları öğrenildi. Polis operasyonunun, şüphelilerin üzerinde çalıştığı 1 milyon 987 bin liralık dolandırıcılığın da önlenmiş olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüphelilerin, noter ve bankalarda işlem yaparken güvenlik kameralarına yakalandıkları belirlendi. Görüntülerde ayrıca gözaltına alınanlardan olan Fatma T.’nin, bir bankadan 390 bin lirayı alma anı da bulunuyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.