Piramit Haber

18'lik mucitten 30 saniyelik devrim!

Manşet

Cep telefonu kullanıcılarına güzel haber...

 Hint asıllı Amerikan vatandaşı Eesha Khare tarafından geliştirilen ‘süperkapasitör’ cep telefonlarını sadece 30 saniyede şarj edebiliyor.
PRİZE GEREK KALMIYOR
Dailymail'in haberine göre, Khare’nin siyah, dikdörtgen şeklinde ve 2.5 santimetre büyüklüğündeki cihazı bir cep telefonunu 20 ila 30 saniye arasında şarj edebiliyor. Cihaz çok ufak olduğundan dolayı cep telefonu içine de sığabiliyor. Geliştirdiği cihazı “Çok küçük hacimde büyük ölçüde enerji depolayabilen bir ‘süperkapasitör’ diye anlatan Khare ayrıca bu teknolojinin hibrit otomobillerin daha hızlı şarj edilmesinde de kullanılabileceğini de söyledi.

50 BİN DOLARLIK ÖDÜL ALDI

Khare, Intel tarafından düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda 1600 katılımcının arasından birinci olarak seçilerek 50 bin dolarlık ödül aldı. Lynbrook lisesinde okuyan 18 yaşındaki Khare, aldığı ödülü Harvard Üniversitesi’nde okuyabilmek için kullanacağını söyledi.

Yorumlar (4)

lalalala 11 Yıl Önce

muhetsemmmm

suzan 11 Yıl Önce

bayan olmasından gurur duydum:)))

hakan 11 Yıl Önce

bence cag acıp kapatacak bır bulus bu

kerem yıldırım 11 Yıl Önce

suzan feminist düşünmeyi böyle portallarda bırak bence gereksiz bi tartışma yaratma bayan veya erkek olması ne değiştirir işinize gelince eşitlik işinize gelince femenlik nasıl düşünce yapısı anlamış değilim.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.