Piramit Haber

'13 dönem daha iktidardayız'

Manşet

Başbakan Yardımcısı Arınç’tan 13 dönem iktidar hedefi geldi

Arınç, “Cenab-ı Hak imkân verirse, milletimiz desteğini devam ettirirse, biz de büyük yanlış yapmazsak, fitne ve fesat aramızda yeşermezse daha 3 dönem değil, herhalde bir 13 dönem daha Türkiye’de AK Parti’nin iktidarını herkes görecek” dedi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Türkiye’nin son 50-60 yıllık siyasi hayatında AK Parti dışında 3 kez üst üste, oy artışıyla tek başına iktidarı kazanan başka bir parti olmadığını söyledi. AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen değerlendirme toplantısında “İnşallah Cenab-ı Hak imkân verirse, milletimiz desteğini devam ettirirse, güven duymaya devam ederse, biz de büyük yanlış yapmazsak, büyük hatalar işlemezsek, fitne ve fesat aramızda yeşermezse daha 3 dönem değil, herhalde bir 13 dönem daha Türkiye’de AK Parti’nin iktidarını herkes görecek ve herkes yaşayacak. Bu bir hayal değil” diyen Arınç’ın açıklamaları özetle şöyle:

KARİKATÜR: Hiç unutmuyorum; o tarihlerde bir gazetede bir karikatür yayımlandı. Karikatürde şu var: Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan her zamanki haliyle boylu poslu, dirayetli, güçlü. Karşısında iki kişi var, başları önlerinde biraz süklüm püklüm duruyorlar. Başbakanımız da onlara ithafen diyor ki, ‘Söyleyin utanmayın, içinizden hanginiz bana oy verdi?’. Başları önde olanlardan birisi Bahçeli, birisi Kılıçdaroğlu. 

PARTİ DEĞİLSİN: CHP, 63 yıldır tek başına iktidara gelemedi. 1995’te yüzde yarım oyla barajı aştı, 1999’da da yüzde 8.5 ile barajın altında kaldı. Böyle bir partiyi anamuhalefet partisi olarak bugün görüyoruz. ‘Bizi Atatürk kurdu, devleti biz kurduk, cumhuriyeti biz getirdik’ demeleri bu başarısızlıkların üzerini örtmüyor. Sen parti değilsin bir defa. Atatürk’ün kurması, cumhuriyeti getirmesi, bunlar geçmişte yapılan başarılar, çok önemli şeyler ama, sen bugün nesin? Neden 62-63 yıldan beri iktidarda olamıyorsun? Sadece Ecevit’in genel başkanlığı döneminde, 77 seçimlerinde yüzde 40 bandına gelmiştin, onun dışında yüzde 25’i bulsan ‘Yarabbi çok şükür’ diye dua ediyorsun.
HASTA YARGIDA: Belki yüzyılın en önemli olaylarından birisi, o 26 maddelik Anayasa değişikliğinin kabul edilmesidir. Bugün iki tane darbeyi yapan şahsiyet, 90 yaşlarının üzerinde ama hasta yataklarından bile yargılanır noktada.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.