Piramit Haber

1 özür 1 milyon turist!

Manşet

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi sonrasında turist sayısının da artması bekleniyor.

 İsrail'in İzmir Fahri Konsolosu ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, İsrail'in özür dilemesi meselesinin turizmdeki etkisini yaz sezonunun sonlarına doğru gösterebileceğini, asıl etkinin ise gelecek yıl görüleceğini söyledi.

'ÖNEMLİ ORANDA ARTACAK'
Turizmde ise 3 yıllık süreçte büyük düşüşler yaşandığına dikkat çeken Eskinazi, iki ülkedeki negatif yayınların halkların ziyaret tercihlerini etkilediğini, ilişkilerde yeniden normalleşmenin başlamasıyla Türkiye'ye gelen turist sayısının önemli ölçüde artacağının düşünüldüğünü kaydetti.
BÜYÜK DÜŞÜŞLER YAŞANDI
İsrailli turistlerin ziyaret ettikleri ülkelere yüksek miktarda döviz bıraktığını, bu nedenle bu ülkeden gelen turist sayısının artmasının Türkiye bütçesine önemli getirilerinin olacağını söyleyen Eskinazi, şöyle devam etti:''İlişkilerin normalleşmesi turizmde etkisini hemen göstermez. Çünkü yaz sezonu için bağlantılar hemen hemen tamamlandı. Turizmde sezon sonuna doğru bir hareketlilik başlar, ancak asıl artış gelecek sezon yaşanır. İsrail'de tatil sezonu eylül sonu ile ekim başına denk geliyor. Bu dönemde bir miktar rezervasyon yapılırsa sezon sonundan itibaren canlılık başlar. 
THY ve Pegasus'un iki ülke arasında günde 5-6 seferi var. İlişkilerin eski seyrine gelmesi havayolu şirketlerinin ek sefer koymasıyla kendisini belli edecektir.'' 
Eskinazi, ilişkilerin normalleşmesinin Doğu Akdeniz'i kruvaziyer turizminde yeniden popüler bir destinasyon haline getirebileceğine de dikkati çekti. ABD'de görüştükleri kruvaziyer şirketi yöneticilerinin Kuzey Afrika'da yaşanan olaylar ve İsrail ile Türkiye arasındaki gerginlik nedeniyle Doğu Akdeniz'e kruvaziyer sefer koyamadıklarını belirttiğini anlatan Eskinazi, ''Doğu Akdeniz'in istikrarlı iki ülkesi arasındaki ilişkilerin başlaması bölgeyi bir çekim merkezi haline getirecek. Alanya, uzun süredir kruvaziyer gemilerin gelmemesinden şikayet ediyordu. Yeni süreçle birlikte Alanya gibi limanlarla İsrail limanları arasında kruvaziyer seferleri başlayabilir. Bu seferleri İzmir ve İstanbul'a kadar uzatıp 1 haftalık kruvaziyer seferleri organize edilebilir.''

GETOB İSRAİL'E GİDECEK!
Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu da gelişmeler sonunda Başbakanımızın İsrail’in özrünü kabul etmesini memnuniyet verici olarak değerlendirerek ‘Mavi Marmara’ baskınından sonra 500 bin olan İsrailli turist sayısı hemen hemen sıfırlandı. Kaybettiğimiz İsrailli turistleri geri kazanmak hatta 1 milyon İsrailli turist ağırlamak için girişimlerde bulunacağız. GETOB olarak hafta içi bir İsrail ziyaretimiz olacaktır." dedi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.