Piramit Haber

Türkiye'nin ilk kağıt ve kitap müzesi açıldı

Kültür-Sanat

İzmir'de açılan Türkiye'nin ilk kağıt ve kitap sanatları müzesi, ziyaretçilerine, farklı kültürlerden örneklerle kağıt ve kitabın tarihsel yolculuğuna çıkarıyor.

 Bilgi aktarımını kolaylaştırarak medeniyetlerin doğuşunu sağlayan en temel araçlardan olan kağıt ve kitabın tarihi, Ege Üniversitesi (EÜ) Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.
Türkiye'nin bu alandaki ilk müzesi olma özelliği taşıyan müze ve Bornova'daki eski bir Levanten Köşkü'nde, yaklaşık 1,5 yıllık çalışma sonrası oluşturulan müze, görüntülendi.

Müzenin koordinatörü Nedim Sönmez, Türkiye'nin alanında ilk olan müzenin, yeni açılmış bir müze olmasına rağmen konseptiyle uluslararası takdir gördüğünü ifade ederek, 'Uluslararası Kağıt Yapımcıları ve Kağıt Sanatçıları Derneği Başkanı Gail Stiffe de müzeyi 'tüm dünyadaki müzeleri biliyorum, sizinki eşsiz' sözleriyle tarif etti' dedi.

Ziyarete geçen hafta açılan iki katlı ve 16 odalı müzede, kağıdın üretiminden bir kitap olarak sanat eserine dönüştüğü noktaya kadar çok çeşitli aşamaları farklı örneklerle bir arada görmek mümkün.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.