Piramit Haber

"Srebrenitsa Cehennemi" oratoryosu Ankara'da

Kültür-Sanat

Srebrenitsa'da hayatını kaybedenler anısına bestelenen ünlü "Srebreniçki İnferno" oratoryosu Ankara'da seslendirildi.

ANKARA

Bosna'daki savaş sırasında Sırplar tarafından Temmuz 1995'te soykırımın işlendiği Srebrenitsa'da hayatını kaybedenlerin anısına bestelenen ve Türkiye'de "Srebrenitsa Cehennemi" olarak bilinen "Srebreniçki İnferno" adlı oratoryo, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde icra edildi.

Bosna-Hersek'in ilk devlet başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in cezaevi arkadaşlarından olan, aynı zamanda savaş zamanındaki Bosna-Hersek milli marşının da sözlerini kaleme alan Dr. Cemalettin Latiç'in yazdığı, Boşnak sanatçı Celo Yusiç'in bestelediği eser, MEB Şura Salonu'nda seslendirildi. 

Programa Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, eserin söz yazarı Cemalettin Latiç ve milletvekilleri ile Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Program öncesinde eser hakkında bilgi verilirken eserin Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenlerin hikayesini en etkili şekilde anlatıldığı vurgulandı. Ayrıca eserin Bosna-Hersek dışında ilk defa Ankara'da seslendirildiği de dile getirildi.

Eseri besteleyen Celo Yusiç'in maestroluğunu yaptığı orkestrada, Kanita Alic ile küçük sanatçı Dzambo Dzeneta solist olarak yer aldı. 

Yaklaşık 45 dakika süren etkinlikte 12 yaşındaki Dzambo Dzeneta ile son bölümde ortaya konan "Srebrenicam Benim" en çok alkışı alırken, program sonunda tüm ekip uzun süre ayakta alkışlandı.

Etkinliğin sonunda katkıda bulunanlara günün anısına çiçek verildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.