Piramit Haber

Restore edilecek!

Kültür-Sanat

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde, her yıl birçok yerli ve yabancı konuğu ağırlayan tarihi Rum evleriyle ünlü Şirince'deki St. John Kilisesi'nin restore edileceği belirtildi.

Şirince St. John Kilisesi için İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Selçuk Belediyesi ve İzmir Valiliği arasında yapılan protokol kapsamında 24 Şubat'ta Restorasyon Yapım ihalesi yapılacak. Selçuk'a bağlı Şirince'deki St. John Kilisesinin kontrollüğü İzmir Rölöve Anıtlar Müdürlüğü ve Selçuk Belediyesi teknik ekiplerince yürütülecek.
AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, "Birçok yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin uğrak yeri olan Şirince'deki St. John Kilisesi'nin restorasyonuna önümüzdeki günlerde başlayacağız. Hıristiyan ve özellikle Katoliklerin çok sık ziyaret ettiği kilisenin daha sağlıklı bir hal alması ve burada ibadetlerini gerçekleştirmeleri bizim için önemlidir.

Kilisenin restorasyonu için İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'ndan talep ettiğimiz fondan gelecek olan para ile karşılanacak. İnanç turizmi konusunda hızla ilerleyen kentimizin bu önemli alanlarında başlattığımız çalışmalarımız İzmir Valiliği'nin desteği ile hızlı bir şekilde sonuç alacaktır" dedi.

Çalışmaların önümüzdeki yaz mevsiminde başlayacağını kaydeden Başkan Bakıcı, Şirince çarşısında yapılması planlanan Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi için de önümüzdeki günlerde ihale yapılacağını kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.