Piramit Haber

Oscar adaylığı sürpriz olmaz

Kültür-Sanat

Oscar ödüllerinin yabancı film dalındaki adaylarını seçen Akademi Yabancı Film Komitesi Eşbaşkanı Ron Yerxa, ileride bir Türk filminin Oscar adayı seçilmesinin, sürpriz olmayacağını söyledi.

LOS ANGELES - Mehmet Toroğlu

ABD'nin California eyaletinde devam eden 2. Los Angeles Türk Film Festivali'nde genç Türk yönetmenlerin finalist kısa filmlerini değerlendiren jüri üyelerinden Yerxa, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Festivalde yarışan kısa filmlerin beklentilerinin üstünde ve ''güçlü'' bulduğunu ifade eden Yerxa, ''Bazıları öyküsel anlamda gerçekten önemli ve taze fikirleri içinde barındırıyordu. Aralarından birkaçı, yönetmen perspektifi ve kamera çalışması bakımından özgün niteliklere sahipti. Aslında bunu tahmin ediyordum, çünkü çok sayıda Türk filmi izlemiştim, o yüzden beklentim yüksekti. Ama festivalde yarışan kısa filmler, bu beklentimin de ötesinde iyiydi'' dedi.

"Bir Türk filminin Oscar adayı olması, benim için de hiç kimse için de sürpriz olmaz" diye konuşan Yerxa şunları kaydetti:
"Ciddi anlamda güçlü sinemaya sahip ülkeler arasına Türkiye'yi kesinlikle dahil ederim. Türk sineması gerçekten güçlü. Küresel tanınma açısından kesinlikle yükselişte. 
Türk filmlerinin dünyada hak ettiği ilgiyi muhtemelen görmediği kanısındayım, ancak bazen bunun gelişmesi zaman alır. Çekilen her bir güçlü filmle, dünyada tanınma ve farkındalık düzeyi daha da artar."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.