Piramit Haber

Müzekart'a sınırlama

Kültür-Sanat

Müzekart'la bundan böyle aynı müze yıl içinde ikinci kez ziyaret edilemeyecek...



ANKARA - Şenay Ünal 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Müzekart uygulamasında değişiklik yaptı. Daha önce 30 lira karşılığında 1 yıl boyunca bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerine sınırsız ziyaret imkanı tanıyan Müzekart'la bundan böyle aynı müze yıl içinde ikinci kez ziyaret edilemeyecek. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürü (DÖSİM) Murat Usta, ''Müzekart'', ''Müzekart+'' ve ''Museum Pass İstanbul'' adıyla 3 farklı türde kartla hizmet verildiğini söyledi. 

1 Ocak 2013'ten itibaren Müzekart'ta, ''elektronik turnikeli geçiş kontrol sistemi''ne sahip müze ve ören yerlerinde yılda bir kez ücretsiz ziyaret yapabilme yönünde değişikliğe gidildiğini belirten Usta, 2008'den bu yana satılan Müzekart satış rakamının toplamda 3 milyon 630 bine ulaştığını bildirdi. 

Gelecek günlerde başta Kapadokya olmak üzere bölgesel kartlar yapmayı planladıklarını da anlatan Usta, ''Antalya ve Ege'deki müzeleri kapsayacak bölgesel kartlarla ziyaretçilere hizmet vermeyi düşünüyoruz. Aynı zamanda yılın Noel, bayramlar, sömestr tatili gibi özel zaman dilimleri için dönemsel kartlar da yapmak istiyoruz'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.