Piramit Haber

MUSABBAR İSİMLİ SİNEMA FİLMİ 25 OCAK 2019'DA VİZYONDA

Kültür-Sanat

2017 de Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi 3 genç tarafından Kocaeli’de çekimleri başlatılan ancak oyunculardan kaynaklanan sorunlar ve maddi sıkıntıların başgöstermesinden kaynaklı olarak çekimleri yarıda kalan Musabbar isimli film için vizyon tarihi belli oldu.

Büyük Galileo Film tarafından Eylül 2018 de çekimleri gerçekleştirilen Musabbar filminin vizyon tarihi belli oldu. 2017 de Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi 3 genç tarafından Kocaeli’de çekimleri başlatılan ancak oyunculardan kaynaklanan sorunlar ve maddi sıkıntıların başgöstermesinden kaynaklı olarak çekimleri yarıda kalan Musabbar isimli film için. 1 yıl süren çaba sonucunda tekrardan ekip oluşturulup çekimlere Gaziantep’te devam edildi ve çekimler başarılı bir şekilde tamamlandı. Musabbar 25 Ocakta izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Engin Rotin Tutuş ve Erdal Tutuş'un üstlendiği film Şanlıurfa ve Gaziantep’te 32 farklı mekânda geçiyor.

Projede çok fazla insanın emeğinin olduğunu ve iyi iş çıkardıklarına inandıklarını söyleyen yönetmen Tutuş şöyle konuştu:

"Asıl mesleğim yazarlık. 2012 yılında ilk bilim kurgu türünde romanım yayımlandı. Kocaeli Üniversitesi'nde Radyo Sinema Televizyon Bölümünü okuyorum. Bu, yönetmenliğini yaptığım uluslararası ilk büyük proje. 2 yıldır tüm zorluklara rağmen yılmadan üzerinde çalışıyoruz. Hikâyenin dokusuna uyum sağlaması nedeniyle Gaziantep’te çekimleri gerçekleştirdik. Bazı sahneleri de doku sebebiyle Şanlıurfa’da tamamladık. Nihayet çekimler tamamlandı.

25 Ocak 2019’da başta Türkiye olmak üzere Azerbaycan, KKTC, ardından Orta Doğu, Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde gösterime girecektir. Bu projede çok fazla insanın emeği var, iyi bir iş çıkardığımıza inanıyorum. Ayrıca bize desteklerini esirgemeyen ve bize güç veren sponsorlarımıza ayrıca teşekkür ederim.

FİLMİN KONUSU

Zamanında Hz. Süleyman'ın himayesinde çalışan Musabbar cin kavmi, Süleyman öldükten sonra kibre bulanır, dünyaya ve insanlığa hükmetmek için insanoğlunu kullanırlar. Onlara büyüler yaptırıp yoldan çıkarırlar. Zengin bir Ağa soyunun tükenmesine karşı Musabbar cinlerinin, kendi karısıyla münasebetine izin verir ve melez bir çocuk doğar.

Bu melez, Süleyman’ın soyundan gelen kadınla birleşirse kötülük kapıları sonuna kadar açılacak ve dünya insanlığın kontrolünden çıkacaktır. 21. yüzyılda patlak veren olaylar, bir akademisyen grubuna denk gelir 8 kişiden oluşan bu arkadaş grubu olayların içinden canını kurtarmak için mücadele eder.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.