Piramit Haber

Madrid'de çok özel Dali sergisi

Kültür-Sanat

20. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olan Salvador Dali'nin, bazıları ilk kez olmak üzere toplam 200'den fazla eseri İspanya'nın başkenti Madrid'deki Reina Sofia Müzesi'nde sergilenmeye başladı..

MADRİD - Şenhan Bolelli

"Dali. Tüm şiirsel telkinler ve olası tüm plastik sanatlar" başlığı altında geçtiğimiz aylarda Paris'teki Pompidou Centre'da sergilendikten sonra Reina Sofia Müzesi'ne getirilen Salvador Dali'nin eserleri, çeşitliliği ve birlikteliği açısından "tekrarlanması çok zor bir sergi" olarak gösteriliyor.

Dali'nin sanatçı biyografisini kapsayan 11 bölümden oluşan sergide, ünlü ressamın tabloları dışında sinema ve tiyatro dünyasındaki görüntüleri, performansları, heykelleri, yazıları ve reklamları da sanatseverlerle buluşturuluyor.

New York MoMa, Pheladelphia Sanat Müzesi, St. Petesburg Dali Müzesi, Londra Tate Modern, Belçika Royaux des Beaux-Arts Müzesi, Paris Pompidou Centre ve daha bir çok farklı müzeden veya özel koleksiyonculardan toplanan Dali eserlerinden 30'u ilk defa İspanya'da sergileniyor.

Dali sergisiyle ilgili AA muhabirine konuşan Reina Sofia Müzesi Müdür Yardımcısı Joao Fernandes, "Dali'nin eserlerini bütünleştiren bir sergi. Çok uzun yıllardır bu tip büyük bir Dali sergisi yapılmıyordu. Sadece bir neslin görebileceği türden bir sergi. Tekrarı 20-30 yıl sonra olur" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.